Panasonics storsäljare har nu blivit ännu bättre!

Panasonics senaste projektorserie för konferens- och utbildningsmiljöer heter PT-VZ580. Den ersätter tidigare storsäljande modellserie PT-VZ570.

Serien består av 6 modeller och de har en ljusstyrka på minst 5000 ansi lumen beroende på upplösning. Tack vare ett förbättrat luftfilter som kan rengöras två gånger innan det behöver ersättas ger det en livslängd på upp till 14.000h.

PT-VZ580-serien erbjuder flera anslutningsmöjligheter så som 2x HDMI, 2x VGA, HDBaseT*, variabel ljudutgång, LAN och RS232.
Utöver den förbättrade ljusstyrkan så har även Miracast förbättrats (Miracast är tillgänglig på modellerna med HDBaseT*). Detta ger dig t.ex. moderatorfunktionalitet när du presenterar din bild trådlöst.

PT-VZ-580-serien kommer för försäljning i juli och modellerna som släpps är:
WUXGA: PT-VZ580 / PT-VZ585* (HDBaseT)
WXGA: PT-VW540 / PT-VW545* (HDBaseT)
XGA: PT-VX610 / PT-VX615* (HDBaseT)

Läs mer om Panasonic PT-VZ580

Välkommen till Panasonic Display Roadshow

Knappt har sommaren börjat förrän vi har planerat höstens aktiviteter! I september ger vi oss ut på en Roadshow tillsammans med Panasonic där vi kommer hålla presentationer om displayteknik och visa dig delar av Panasonics breda sortiment av professionella displayer - från enklare installationsdisplayer till mer avancerade modeller!

Våra presentationer kommer fokusera på den tekniska delen där vi bland annat kommer gå igenom hård- och mjukvaror, displayteknik och skillnader mellan de olika teknikerna, fördelarna med Digital Link (HDBaseT), betraktningsvinklar och färgåtergivning för att du ska få en bättre förståelse och kunskap om moderna displayer. Vi kommer även visa produktnyheter och dagen avslutas med en shoot out.

Vi kommer stanna på följande orter:
4/9 – Malmö
, Moderna Museet
6/9 – Stockholm, Moderna Museet
14/9 – Göteborg, Partille Arena

Läs mer och anmäl dig här

WolfVisons senaste dokumentkamera vSolution Cam

vSolution Cam från WolfVison är en bärbar och fristående dokumentkamera med en högupplöst 1-CMOS sensorkamera med 1080p HDMI-utgång. Enheten har en standard 4x HD-zoom och med möjlighet till en utökad digital 10x zoom i menyn.

vSolution Cam är en enastående produkt där både fokus, ljusstyrka och vitbalans justeras automatiskt! Det enda användaren behöver göra är att använda zoomknapparna på kontrollpanelen för att styra enheten. Den har dessutom en autofokus som känner igen alla objekt på direkten, och skulle det behövas så finns det även en manuell justeringsfunktion tillgänglig.

Enheten kan användas separat eller tillsammans med WolfVisions Cynap-system. Styrning kan ske direkt via Cynap, en dator via USB eller LAN samt andra tredjeparts styrsystem så som t.ex. Crestron.

Det går även att göra noteringar direkt på arbetsytan (säljs separat) om man använder en whiteboardpenna.
vSolution Cam har en LAN-port som ger kompabilitet med PoE (Power over Ethernet) med enheter som uppfyller IEEE 802.3af-2003 standarden.

Som tillbehör finns det en WLAN USB-sticka som gör det möjligt för enheten att tillhandahålla sitt eget WLAN för en användare eller integreras i en redan befintlig WLAN-infrastruktur.

Läs mer om vSolution Cam

Nya funktioner för Cynap

WolfVisions Cynap har fått uppdaterade tilläggsfunktioner och kan nu erbjuda interaktion med Office 365 och Webcasting.

Office 365 inkluderar en Skype for business-klient tillsammans med Office andra populära 365 appar så som Word, PowerPoint, Excel, Kalender och Mail. Arbetsfilerna är lätta att komma åt, arbeta med och dela med sina kollegor och med Skype for business videokonferens finns dina kollegor och kunder alltid nära till hands!

Med Webcasting kan du nu även livestreama ditt möte eller föreläsning via Youtube, Facebook eller andra streamingkanaler.
Se youtubeklipp om Cynap.

Läs mer om Cynap

Trevlig sommar

Sommaren är här och semestertider står för dörren. Vi vill önska dig en riktigt trevlig sommar med hopp om soliga dagar, härliga sommarkvällar och massor av ledig tid tillsammans med nära och kära!

Vi vill även uppmärksamma dig om att vi kommer ha samma öppettider som vanligt under sommaren men med begränsad bemanning under veckorna 27-32. Notera även att många av våra leverantörer har långledigt och att detta kan medföra längre leveranstider!

Vi önskar dig en riktigt härlig sommar!

Ny medarbetare på vår supportavdelning

Vi vill hälsa vår nya medarbetare Patrik Lindahl välkommen till oss på Special-Elektronik.
Han kommer förstärka vår supportavdelning där han främst kommer arbeta med Crestron Fusion, drift av servrar och nätverk.

Patrik har mångårig erfarenhet av Crestron och är certifierad Crestronprogrammerare. Han har dessutom mer än 20 års erfarenhet och kunskap av konferensteknik, IT-support och drift av servrar så kommer han bli en stor tillgång för oss på Special-Elektronik.
Har ni några frågor till Patrik så når ni honom på tel: 054-555172.

Vi hälsar Patrik varmt välkommen till oss!

Viktig information angående ny lag om kemikalieskatt

Den 1 juli träder den lag i kraft som kommer innebära en speciell skatt för vissa typer av elektronik i Sverige, t.ex. displayer och datorer. Vilka produkter som träffas av denna skatt styrs via de så kallade KN koderna som finns specificerade på Skatteverkets hemsida.

För er som ännu inte meddelat er val huruvida ert bolag registrerats som lagerhållare eller inte ber vi er därför att skicka informationen till info@specialelektronik.se
Eftersom ert val påverkar om ni kommer att erläggas skatt eller inte, håller vi på att uppdatera våra prislistor med nödvändig information som krävs för att detta ska kunna hanteras på ett korrekt sätt.
För mer specifik information vänligen besök Skatteverkets hemsida.

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:
- Samsung Hotell TV
- Samsung LFD

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.Glöm inte att kolla in våra realistor - upp till 80% rabatt!