AV.io SDI gör det enkelt att spela in video från SDI i Full HD

Med Epiphans nya portabla video grabber AV.io SDI kan du enkelt spela in video från vilken 3G-SDI, HD-SDI eller SD-SDI videokälla som helst i Full HD (1080p) och 60 fps. Den spelar även in ljud från 3G-SDI och HD-SDI.

Video grabbern är kompatibel med operativsystemen Windows, Mac och Linux utan att behöva installera ytterligare mjukvara och fungerar med Skype, Wirecast och QuickTime. Det är bara att plugga in video grabbern i din SDI kamera samt laptop och börja spela in direkt. Den är liten nog att passa i din hand och har ett aluminiumhölje som gör att den är stöttålig och en perfekt följeslagare för videoinspelning var som helst, när som helst.

Se en video om AV.io SDI här.

Läs mer om EPI-AV-IO-SDI här

Ny UHD och HDR Analysator

Nu är den äntligen här, Murideos Fresco SIX-A, en kompakt 18GBPS HDMI Analysator för UltraHD och HDR. Den kan analysera vilka HDMI/DVI signaler som helst upp till 18GBPS (2160P60 4:4:4) och samtidigt testa TMDS. Det är den perfekta följeslagaren till Fresco SIX-G och tillsammans utgör de ett fullständigt kalibrering och testsystem.

Med Fresco SIX-A kan du dessutom analysera och logga mätresultat över tid. Du väljer själv hur länge du vill logga (minuter, timmar eller dagar), och enheten analyserar med hög noggrannhet, ner till varje individuell pixel. Med stöd för många olika format kommer Fresco SIX-A väl till hands när du ska mäta anläggningar som innehåller både SD, HD och UHD video (inkl. HDBaseT och HDIP).

Analysatorn har en 3” färgdisplay med stora knappar på framsidan som gör det enkelt att navigera mellan menyerna samtidigt som du testar t.ex. HDMI 2.0 och HDCP 2.2 drift på 18 GBPS plattformen. Den är portabel vilket gör den till ett perfekt verktyg att ha med ute på fältet när du jobbar och den levereras i en praktisk hardcase med tillbehör. Det finns även EDID läs/skriv funktionalitet.

Läs mer om FRESCO-SIX-A här

Cynap – möjligheternas produkt har nya funktioner!

Nyligen släppte Wolfvision en ny firmware (version v1.08) till Cynap med många nya spännande funktioner, bl.a. stöd för Web-RTC och Google Cast spegling för Chromecast kompatibla enheter.

Wolfvisions kollaborationsprodukt Cynap har sen tidigare en rad spännande funktioner som t.ex. Bring Your Own Device (BYOD), streaming och HD-inspelning. Inspelningsfunktionen är det som utmärker denna BOYD-produkt från andra eftersom den gör det möjligt att spela in alla multimedia presentationer och föreläsningar i HD.

Cynap är för närvarande den enda produkten på marknaden som är fullt kompatibel med samtliga tekniker för skärmspegling (inkl. AirPlay, Miracast och Google ChromeCast). Med WolfVisions fria app behövs inga protokoll för att automatiskt upptäcka och identifiera enheter (som t.ex. Bonjour), vilket innebär minskad belastning på nätverket. Tack vare detta är WolfVision enkel att konfigurera och att integrera i ett företags IT infrastruktur.

Kontakta gärna Peter Dahl för en demo!

Läs mer om Cynap här

Kampanjerbjudande på Panasonics nya signage-displayer

Panasonic utökar nu sitt sortiment av signage-displayer i och med lanseringen av EF1-serien, som adderar 84, 75 och 32-tums displayer till LFE8-serien som släpptes på ISE 2015.

EF1-serien fokuserar på hög bildkvalitet, pålitlighet och inbyggd funktionalitet i eleganta IPS-paneler. Samtliga enheter har inbyggd USB-mediaspelare, vilket tar bort behovet av en extern mediaspelare. Det är även möjligt att ha en synkroniserad uppspelning på ett antal skärmar med hjälp av USB-mediaspelaren, när skärmarna är anslutna via LAN. Displayerna har 350 cd/m2 ljusstyrka samt flera anslutningsalternativ; två HDMI, DVI-D, USB, PC/komponent och videoingångar tillsammans med LAN, RS-232C och IR in/ut-terminaler. Finns i följande modeller:

32" - PAN-TH-32EF1E
75" - PAN-TH-75EF1W
84" - PAN-TH-84EF1W

Klicka här för att komma till kampanjen

Kolla in vårt sortiment av aluminiumprofiler för LED

Vi har nu utökat vårt sortiment av aluminiumprofiler för både privat och offentlig miljö. Det finns cirka 15 olika modeller för utvändig montering eller lister för infräsning som passar bra i exempelvis kök och hyllor. Aluminiumprofilerna finns i silverfärgat och kan även beställas i svart, mässing, vit och råaluminium. Det går också att få aluminiumprofilerna i specialmått och till detta finns 12 olika typer av LEDstrip; vit, RGB, cct-2700-6000K och rgbw.

Klicka här för att komma till sortimentet

Månadens tips – mångsidig adapterring från Liberty Cable!

DL-AR397 är en adapterring för att omvandla HDMI till DisplayPort eller Mini DisplayPort.

Adapterringen är en enkel och smidig lösning och finns i flera olika utföranden för att omvandla HDMI till de mest vanliga formaten. Samtliga adaptrar sitter ihop med en tunn vajer som enkelt kan monteras och låsas fast direkt på HDMI kabeln.

Du hittar adapterringen här

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Ricable
- SMS
- Panasonic Broadcast
- Epiphan
- Yamaha PA
- Datasat
- DISE

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.