Crestrons senaste knappanel C2N-LCDB

Med Crestrons nya multifunktionella väggmonterade LCD knappanel C2N-LCDB3 tar du kontrollen över tekniken i hemmet. Genom att använda denna eleganta och lättinstallerade knappanel kan bl.a. belysning, värme, ventilation, ljud och bild enkelt styras genom att trycka på en av de tre praktiska knapparna på enheten.

LCD-displayen är utrustad med vit LED bakgrundsbelysning och intern temperatursensor vilket gör att du kan se aktuell rumstemperatur på displayen. Under mediasidan visas vilket musikspår som spelas och härifrån kan användaren enkelt växla mellan mediakällor, styra spellistan och justera volymen.
C2N-LCDB3 använder Cresnets trådbundna kommunikation och det möjliggör direkt anslutning till ett Crestron styrsystem utan några tilläggsmoduler eller nätaggregat.

Leveransklar i juni men förbeställ ditt exemplar genom att kontakta någon av våra AV-säljare.

Läs mer om C2N-LCDB3 här

Panasonic lanserar uppgraderade projektorer i 5000 lumen-klassen

Panasonic har lanserat två projektorer i 5000 lumen-klassen som är inriktade på utbildnings- och företagsmarknaderna.

PAN-PT-EZ590EJ är en uppdatering av den väldigt populära PT-EZ580. Den är liten, lätt (9 kg) och avsedd för klassrum, konferensrum samt utbildningssalar. Den levererar upp till 5 400 lumen i WUXGA (6 200 lumen i XGA), har 10 000:1 i kontrastomfång, utbytbara linser och kan vara så tystgående som 29 dB. Anslutningarna är bland annat DigitalLink (HDBaseT), två HDMI och nätverk. Övriga modeller i samma serie: PT-EW550E, PT-EW650E, PT-EX520E samt PT-EX620E.

PAN-PT-FZ570EJ är inriktad på högre utbildningssalar och erbjuder exceptionell hållbarhet, lite underhåll och enastående bildkvalitet. Den levererar en ljusstyrka upp till 4 500 lumen i WUXGA, 10 000:1 i kontrast. Anslutningar som finns är bland annat Digital Link (HDBaseT), två HDMI och nätverk. Med en brinntid på upp till 8000 h och filter som har en livslängd på upp till 16000 h så blir underhållskostnaden väldigt låg. Tack vare en linsfaktor på 1,22-2,26:1 så klarar denna de flesta jobb. Övriga modeller i denna serie: PT-FW530EJ.

Du hittar projektorerna här

Ny display-serie med öppen plattform från Panasonic

Panasonics nya display-serie AF1 för kommersiella signage-applikationer innefattar en ”System On a Chip”, open source-plattform. Displayerna har en 6,3 mm tunn ram och kommer i storlekarna 42, 49 och 55 tum. Samtliga är konstruerade för 24/7-drift, landskaps- och porträttplacering, samt är försedda med inbyggd mediaspelare och Wi-Fi-funktion. Det finns också möjlighet till en 45 graders framåt- eller bakåtlutande installation. Displayerna har en ljusstyrka på 500 nits, en fantastisk bildkvalitet och är dessutom kompatibla med DISE Xpress. AF1-serien passar därför perfekt i ljusa öppna miljöer som t.ex. på flygplatser eller i butiker för butiksskyltning.

Den enkla, tillförlitliga och expanderbara AF1-serien innehåller en Android™- och HTML5-baserad OpenPort Platform™, en 1GHz quad-core-processor, 1 GB RAM och 8 GB internt minne. AF1-serien är dessutom Google-certifierad, vilket gör det möjligt för mjukvaruföretag att skapa specialiserade lösningar för digital signage och andra applikationer.

Se en video om Panasonics AF1-serie här.

Klicka här för att komma till AF1-serien

Digital signage mediaspelare från BrightSign

BrightSign har en rad spännande produkter bl.a. inom 4K nätverksspelare, interaktiva nätverksspelare samt mediaspelare.

BRI-4K242 är en 4K nätverksspelare med fantastisk prestanda samt en kraftfull videomotor som hanterar bild- och videoupplösning upp till 4K/60. Enheten har stöd för HTML5, PoE + (typ 2), nätverk och interaktivitet via UDP och GPIO.

BRI-HD222 är en interaktiv nätverksspelare som hanterar Full HD (1080p60), har stöd för HTML5 samt uppspelning av innehåll från lokala nätverk och andra streamingkällor. Den har också stöd för interaktivitet via GPIO och UDP samt BrightWall* och Remote Snaphot*.

BRI-LS422 är en mediaspelare som hanterar bild- och videoupplösning upp till 1080p30. Den är utrustad med ingångar för HDMI, USB 2.0 och GPIO samt S/PDIF för ljud ut och passar därför perfekt till enklare streamingapplikationer och för distribution av innehåll i form av bilder och video.

*BrightWall är ett verktyg där du enkelt kan skapa videoväggar i valfri storlek och layout. Det går även att spela olika filmer per display eller en och samma video på videoväggen. Videoväggen byggs genom att välja antal displayer som ska användas och dra klippen till BrightAuthor.
*Remote Snapshot ger dig inblick i hur din skyltning ser ut genom att se snap shots av alla bilder som används i presentationen. Använd BrigtSign App eller Bright Author för att se snap shotsen.

Läs mer om produkterna här

Trådlös to-go lösning för ljudkonferenser

Sennheiser har utvecklat den första trådlösa to-go lösningen för ljudkonferenser, TeamConnect Wireless (TC-W-SET).

TeamConnect Wireless förvandlar praktiskt taget vilket rum som helst till en förstklassig telefonkonferens genom ett klick på dess strömbrytare. Den installerar sig nästan helt själv på några sekunder och skapar en DECT-anslutning mellan enheterna. Den består av fyra enheter, varav en master och tre satelliter, allt i en praktisk hardcase som även fungerar som en laddningsstation. Det är en grym lösning för ljudkonferenser där upp till 24 deltagare kan delta. Den trådlösa konferenslösningen har maximalt med anslutningsmöjligheter, trådlöst såväl som trådbundet (Bluetooth, 3,5mm teleplugg eller USB) så att du kan använda bordstelefoner, mobiltelefoner eller din dator för att installera en webbkonferens. Dessutom har TC-W-SET en riktigt snygg design med högsta ljudkvalitet.

Du hittar konferenssystemet här

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Panasonic Pro
- Panasonic projektorer
- Pakedge
- Yamaha PA
- Samsung LFD

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.