Panasonic presenterar en lätt, kompakt och ljusstark 1-chip-laserprojektor

PAN-PT-RZ970-serien är en kompakt 1-Chip DLP™ laserfosfor-projektorer med en ljusstyrka på hela 10 000 ANSI lumen och WUXGA-upplösning. LASER/Fosfortekniken i kombination med 1-Chip DLP chippet ger en grym bildkvalitet. Det ger också en djupare svärta, exaktare vitbalans, samt en levande och naturlig färgåtergivning.

Den kompakta RZ970-serien är konstruerad för att klara av en underhållsfri drift i upp till 20 000 timmar. Tack vare LASER-tekniken kan projektorn monteras precis hur du vill, porträtt, horisontell och även rakt ned utan att tänka på att använda speciella lampor. Bland anslutningarna finner vi bl.a. Digital Link (HDBaseT), HDMI, och SDI. Serien är kompatibel med samma linser som övriga 1-Chip DLP projektorerna som finns redan nu.

Modeller som finns i serien: PAN-PT-RZ970 (WUXGA), PAN-PT-RW930 (WXGA) och PAN-PT-RX110 (XGA).

Du hittar PAN-PT-RZ970 här

Räkna ut projiceringsavståndet med Panasonics Lens Calculator

Med hjälp av Panasonics Throw Distance Calculator kan du enkelt räkna ut projiceringsavståndet som krävs för att projicera en bild från en Panasonic projektor till önskad storlek på duken. Lens Finder gör det lätt att räkna ut vilken lins som passar bäst beroende på skärmstorlek och projiceringsavstånd. Dessutom bekräftar Lens List vilka linser som är kompatibla med varje projektor.

Klicka här för en översikt av mjukvaran

Professionella etiketter med BRADYs märkmaskiner

Brady har märkmaskiner av toppkvalitet, både för arbete vid bänk och portabla för jobb ute på fältet när t.ex. kablar, provrör eller skåp behöver märkas.

BMP51 är en kompakt och mångsidig märkmaskin med inbyggd Bluetooth-teknik för trådlös utskrift. När den används i samband med gratisappen Brady Mobile App kan du designa och skriva ut etiketter med hjälp av din Android-telefon!
Den är portabel och smidig vilket gör den till ett perfekt verktyg att ha med ute på fältet när du snabbt och enkelt behöver skriva ut tydliga och hållbara etiketter direkt på plats. BMP51 är enkel att formatera och har flera praktiska etikettstorlekar att välja mellan. Den är utrustad med QWERTY tangentbord, har hög utskriftshastighet (25.4 mm/sek), skriver ut upp till 38 mm breda etiketter, har uppladdningsbart litium-batteri och kan även drivas på sex AA batterier.

BMP71 är den ultimata märkmaskinen som kan skriva ut på mer än 30 olika typer av etiketter, oavsett om du behöver etiketter som tål värme, stansade etiketter eller etiketter för utomhusbruk. Etiketterna är alla designade med Bradys industriella styrka och hållbarhet.
Märkmaskinen är bärbar, utrustad med QWERTY tangentbord så att du enkelt kan skriva snabbt med båda händerna, färgdisplay, har över 500 inbyggda symboler, skriver ut upp till 50 mm breda etiketter i mer än 30 olika material och den har ett uppladdningsbart NiMH-batteri, samt 2 års garanti. Se en video om BMP71 här.

Båda märkmaskinerna inkluderar Labelmark 6, en mjukvara för att skapa etiketter och databaser i bl.a. Excel.

Du hittar produkterna här

Få den ultimata bioupplevelsen med AudioControls förstärkare

Med AudioControls hemmabioförstärkare AC-AVR-7 och AC-AVR-9 samt deras hemmabioförsteg AC-MAESTRO-M9 får du den ultimata bioupplevelsen. Förstärkarna levererar ett fantastiskt ljud tack vare rumskalibreringssystemet DIRAC Live, de har en enastående bildkvalitet samt stöd för upplösning upp till 4K/60 (HDCP 2.2), Dolby Atmos® och DTS:X.

De är utrustade med 7 x HDMI ingångar, 3 x HDMI utgångar (med matris-funktion, HDMI 1 och 2 är speglade och HDMI 3 är en egen zon), 12 ljudingångar (6 analoga RCA och 6 digitala) och en USB ingång. Förstärkarna styrs via RS232 eller nätverk/IP, det ingår en fjärrkontroll och de har 5 års garanti.

Läs mer om förstärkarna här

Nytt verktygslöst fäste för undertaksmontering

Chief har tagit fram ett nytt verktygslöst fäste för undertaksmontering (CHF-SYSAUW), det är en vidareutveckling av den äldre modellen CHF-CMS440. Det är designat för att underlätta monteringen av projektorer i undertak på ett snabbt och flexibelt sätt och det minskar dessutom installationstiden med en tredjedel.

Med det nya verktygslösa projektorfästet kan du göra oberoende justeringar på båda sidor och pendeln har hela 24 låspunkter (det är 13 mm mellan varje låspunkt). Projektorn kan flyttas/justeras i sidled med hjälp av projektorfästet så att placeringen av pendeln blir perfekt, det finns inbyggd kabelhantering samt svart och vit färg på fästet. Den verktygslösa funktionen Microzone håller justeringarna på plats när den är inställd utan att behöva ställ- och låsskruvar.

Läs mer om CHF-SYSAUW här

Sennheiser inbyteskampanj på trådlöst

Nu kan du få upp till 3740 kr i inbyte när du köper ett nytt Sennheiser trådlöst system. Nyligen har de europeiska myndigheterna samt PTS officiellt meddelat att frekvensområdet 694-790 MHz kommer att vara reserverat för telekomleverantörer. Frekvensområdet kommer att användas för att rymma mobila bredbandsapplikationer. Trådlösa mikrofoner och in-ear-monitor-system, som nu arbetar inom detta frekvensområde, kommer att drabbas av störningar eller inte fungera längre. Vilket innebär att frekvensband -C & -D bör undvikas. Sändartillstånd i bandet ges inte efter 2016. Som utbyggnaden är planerad kommer sannolikheten för störningar snabbt att öka.

*Erbjudandet gäller nya inköp mellan 1 juni - 31 aug och ersättningen sköts mellan Sennheiser och slutkund.

Ytterligare information hittar du här

Ny medarbetare på Special-Elektronik!

Vi vill passa på att hälsa vår nya medarbetare Marcus Andersson välkommen till oss på Special-Elektronik.

Han tillträder som ekonomiansvarig och kommer med sin mångåriga erfarenhet som revisor och redovisningskonsult samt breda kunskap inom ekonomi att vara en stor tillgång för oss.

Varmt välkommen!

Glad midsommar och trevlig sommar önskar vi på Special-Elektronik!

Nu börjar det gå mot semestertider och vi på Special-Elektronik vill därför passa på att önska dig en glad midsommar, samt en riktigt härlig sommar och semester!

Under sommaren kommer vi att ha samma öppettider som vanligt men med begränsad bemanning under veckorna 28-32. Notera även att många av våra leverantörer har långledigt och att detta kan medföra längre leveranstider!

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Panasonic Broadcast
- Autonomic
- D-Box
- Yamaha PA
- Samsung Hotell TV

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.