Professionell lösning för huddle rooms

Crestron har lanserat en enkel och prisvärd presentationslösning (HD-MD-400-C-E) för mindre mötesrum och klassrum. HD-MD-400-C-E består av en sändare samt en mottagare och kräver varken styrsystem eller programmering. Sändaren monteras enkelt under ett bord eller i en talarstol medan mottagaren monteras bakom en display eller i taket ovanför en projektor. Den enda anslutningen som behövs mellan mottagaren och sändaren är en partvinnad CAT-kabel.

Huddle room lösningen är utrustad med 2 x HDMI ingångar, 1 x VGA ingång och en analog ljudingång på sändaren som stöder anslutning av datorer, mobiler eller andra mediekällor. En extra HDMI ingång finns på mottagaren som kan kopplas till en valfri väggplatta eller användas för att ansluta t.ex. Crestron AirMedia. Hanterar bild- och videoupplösning i upp till Full HD (1080p60) samt WUXGA (1920x1200). De är behändiga i formatet, lättkonfigurerade och har en smart EDID hantering.

Läs mer om HD-MD-400-C-E här

Nya ingångskort till DigitalMedia

Crestron har lanserat två nya ingångskort (DMC-4K-HD-DSP-HDCP2 och DMC-4K-HD-HDCP2) med den senaste DigitalMedia 8G+ tekniken till deras kortbaserade DigitalMedia switchar DM-MD8X8, DM-MD16X16 och DM-MD32X32.

Ingångskortet har en USB HID port, en HDMI-ingång som bl.a. hanterar Full HD, Ultra HD samt bild- och videoupplösningar i 2K och 4K. HDMI-ingången kan även hantera DVI och Dual-Mode Displayport-signaler. Kortet har även stöd för HDCP 2.2, 3D, Deep Color och 7.1-ljud.

Läs mer om ingångskorten här

Nytt utgångskort till DigitalMedia

DMC-4K-CO-HD-HDCP2 är ett nytt utgångskort till DigitalMedia-switcharna; DM-MD8X8, DM-MD16X16 och DM-MD32X32. Utgångskortet har två oberoende DM 8G+ utgångar och en HDMI-utgång parallellt med den första DM 8G+ utgången. Samtliga klarar av att hantera bild- och videoupplösningar upp till 4K och Ultra HD.

Utgångskortet är HDBaseT certifierat vilket möjliggör direkt anslutning till andra HDBaseT produkter.

Läs mer om utgångskortet här

Genelec har uppdaterat sina infällda vägghögtalare

Genelecs GC-AIW26B är en uppdaterad variant av deras infällda vägghögtalare som nu kommer med tunnare galler. Den har samma snygga och diskreta design och levererar en effektfull ljudkvalité.

Tack vare lackeringsbara galler har vägghögtalarna minimal inverkan på inredningen och smälter bra in i olika miljöer, t.ex. teatrar, restauranger, i hem eller mötesrum. Vägghögtalarna kan installeras i både nya och retro-fit installationer.

Högtalaren har ett 6,5" baselement och en ¾" diskant ochdrivs med den inkluderade förstärkarmodulen, RAM-1.

Projicera på hela filmduken med Projectas FullVision

Projectas FullVision är en ny ”wrap-around” filmduk som går runt aluminiumramen och fästs på baksidan för att på så sätt kunna använda hela filmduken. FullVision kan användas med HD Progressive som är den senaste tekniken för projicering på filmdukar med 4K och Ultra HD.

Dukarnas slimmade och eleganta design gör att de smälter bra in i olika miljöer när de inte används men de ger samtidigt en grym bildkvalité och upplevelse när projektorn slås på. FullVision kan beställas i anpassade storlekar upp till 400cm i höjd och 600cm i bredd.

Uppgradera ditt analoga videoövervakningssystem med IP-teknik

Övergången från analogt videoövervakningssystem till IP-videoövervakningssystem är inte längre en fråga om hur utan när det kommer ske. IP-videoövervakningssystem har stora fördelar när det kommer till övervakning, t.ex. en exceptionell bildkvalitet.

Månadens Panasonic ”white paper” handlar därför om hur man uppgraderar analoga videoövervakningssystem med IP-teknologi.

Ladda ner dokumentet här

Inspirerande dagar i Amsterdam

Vi vill passa på att tacka alla som träffade oss på ISE och även ni som var med på vår VIP-kväll, det var supertrevligt!

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Datasat
- Kaleidescape
- Adapterringar
- Autonomic
- MSR
- SMS
- Samsung LFD
- Samsung Hotell TV
- Wolfvision
- DISE

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.