Den nya uppgraderade TSW-touchpanelen är nu bättre än någonsin!

TSW- 552/752/1052 utgår och ersätts med TSW-560/760/1060 som har nya och förbättrade funktioner!

Bland annat har den en inbyggd kamera och mikrofon som gör att man t.ex. kan få ett intercomsystem mellan två paneler. Med en ny och betydligt snabbare processor skapar den en bra och direkt respons på touchpanelen. Musikälskaren kan dessutom glädjas åt att Sonos app nu finns inbyggd vilket gör det enkelt att styra musiken direkt via touchpanelen.

Den har en inbyggd ljussensor som automatiskt justerar ljusstyrkan på panelen och knapparna baserat på hur stark belysningen är i rummet. Knapparna har styrbara dioder som du kan programmera när du vill att de ska lysa.
Det ingår även en säkerhetsspärr som monteras på touchpanelens baksida som skyddar mot eventuella stöldförsök.

Läs mer om TSW-760

Space Player - En kombination av belysning och videoprojektor

På vår Panasonic Roadshow som pågick under november hade vi med oss Panasonics Space Player som väckte stort intresse!

Formad som en spolight går den att ansluta till en vanlig belysningsskena via en enda kabel för snabb och enkel installation.
Tack vare lasertekniken så kan projicering ske 360 grader utan att tänka på att byta till specifika lampor. Ditt material kan sedan spelas upp från ett SD-kort via den inbyggda mediaspelaren.

Med hjälp av Space Player kan du bland annat skapa attraktiva utställningar på museer med rörliga bilder i stället för statisk grafik, eller t.ex. i restauranger genom att projicera menyer på väggar eller bord.

Med Space Player kan detta enkelt integreras i den befintliga belysningen och är ett kostnadseffektivt och enkelt sätt att skapa en imponerande AV-miljö.

Användningen av en laserljuskälla innebär en underhållsfri drift i minst 20.000 timmar.

Läs mer om Space Player

Panasonic Panasonic RZ660 vann shoot out

Panasonic vann nyligen en prestigefull ”blind shootout”-tävling för laserprojektorer, som organiserades av den engelska systemintegratorn Pure AV.

I tävlingen ingick laserprojektorer med 6 000 lumen från Canon, Christie, Digital Projection, Epson, Panasonic och Sony.
Projektorerna bedömdes av yrkesutövare inom sektorer som utbildning, hälsa och företagande vid Victoria Warehouse i Manchester.

I shootout-tävlingen bedömdes egenskaper som enhetlighet, ljusstyrka, kontrast, färgåtergivning och gråskala.

Alla tillverkare var tvungna att använda standardobjektiv och innehållet kördes från en enda dator och distribuerades via HDMI genom att använda kablar med exakt samma längd.
Personal från Pure AV täckte över alla projektorer för att garantera att utvärderingen skulle baseras enbart på bildernas kvalitet.

Segrade gjorde Panasonics 1-chip DLP-projektor PT-RZ660 med poängen 41,2 av 50!

Läs mer om PT-RZ660

Utökat belysningssortiment

Nu har vi utökat vårt belysningssortiment med ytterligare modeller, LP-TINA-CCT (8W) och LP-TINA-CCT-15W (15W) från Ledplace som är speciellt framtagna med Special-Elektroniks höga krav på funktion och kvalité.
De nya modellerna ger ett diskret intryck, är vita och bygger endast 35 mm resp 43 mm. Vid dimring ändrar armaturen automatiskt färgtemperatur från 3000K - 2000K med hjälp av den senaste LED tekniken för att efterlikna egenskaperna hos halogenbelysning.

Totalt finns nu 6 st olika LP-TINA modeller konstantström utan drivdon eller 230v variant med drivdon som är dimbar på primärsidan och finns i effekterna 8w eller 15W.
Önskar du styra konstantströmsvarianten har vi naturligtvis drivdon för styrning av Pushdim, 1-10v, Dali eller bara on-off. Klicka här för att se våra drivdon.

Läs mer om LP-TINA modellerna

Spana in vår nya hemsida!

Förra veckan lanserade vi vår nya hemsida på www.specialelektronik.se. Förutom att sidan har fått sig en uppfräschning så har den även flera förbättrade funktioner för att det ska bli lättare för dig som användare.

Vi vill uppmärksamma dig om att du numer loggar in på hemsidan med din registrerade e-postadress istället för "Förnamn Efternamn" som du gjorde tidigare.

För dig som är företagsadministratör kommer du precis som tidigare kunna ange vilka personer på ditt företag som ska få ta del av fakturor, orderhistorik och lägga beställningar i webbshoppen.
Har ditt företag ännu inte en företagsadministratör så kan du ansöka om det under Mina sidor när du är inloggad.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta vår webbutvecklare Linda Eliasson.

God Jul & Gott Nytt År!

Julen står för dörren och vi vill därför passa på att tacka våra kunder för året som gått!
Det har varit ett spännande år och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med er under ett minst lika spännande 2017.

Under julhelgerna kommer vi ha öppet som vanligt men med en begränsad bemanning.
Notera dock att vi stänger kl. 12.00 den 23 december och att många av våra leverantörer har långledigt vilket kan medföra längre leveranstider!

God Jul och Gott nytt år önskar vi på Special-Elektronik!

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:
- AudioControl
- D-BOX
- Draper Adaptive
- Ineva Design
- Liberty
- Pakedge
- Samsung LFD
- Samsung Hotell TV

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.