Kraftfulla ljudprocessorer från Crestron

Crestrons nya serie av ljudprocessorer (Avia) är en flexibel, högkvalitativ lösning för alla typer av mötesrum. Traditionellt sett är ljudprocessorer antingen för begränsade i sin funktionalitet och flexibilitet, eller för komplicerade och tidskrävande att konfigurera. Med Avia serien har Crestron utvecklat en lösning som både är enkel att konfigurera och flexibel nog att använda i de mest krävande ljudmiljöer.

Mjukvaran "Avia Audio Tool" har ett intuitivt och överskådligt användargränssnitt som gör det enkelt att justera ljudet. Med den inbyggda realtidsanalysatorn får användaren tydliga rekommendationer som underlättar injusteringen.

Enheter med stöd för Dante kan kopplas ihop för att expandera antalet in- och utgångar efter behov och naturligtvis kan du ansluta annan utrustning som är Dante kompatibel. Crestrons nya DigitalMedia in- och utgångskort med stöd för Dante skickar enkelt multikanal ljud till- och från din videoplattform.

Sammanfattningsvis så är Avia DSP väldigt lättanvända. Traditionellt så kräver andra DSP utbildning, men med Avia behöver man inte anlita en ljudspecialist, utan våra återförsäljare klarar av att driftsätta den själva.

Avia DSP-serien finns i fem modeller: DSP-860, DSP-1280, DSP-1281, DSP-1282 och DSP-1283 .

Läs mer om Avia DSP här

DigitalMedia™ patchpanel med 24 keystone modulplatser

Crestrons DM-RPP-K24 är en patchpanel med plats för 24 stycken keystone modulplatser. Varje modulplats rymmer ett DigitalMedia Ultra Keystone RJ45 uttag (DM-CONN-ULTRA-RECP), som enkelt snäpps på plats utan verktyg.

DM-RPP-K24 är kompatibel med standard keystone moduler, vilket innebär att den användas för både DigitalMedia, HDBaseT och Ethernet infrastruktur. Patchpanelen upptar endast 1 höjdenhet när den installeras i ett 19” rack och varje modulplats är numrerad och har plats för en egen etikett.

Läs mer om DM-RPP-K24 här

DigitalMedia™ uttag till patchpanel

DM-CONN-ULTRA-RECP från Crestron är ett keystone uttag (CAT6a RJ45), speciellt utformad för att användas med DM-RPP-K24. Uttagen passar också i en standard patchpanel med keystone modulplatser och är enkla att kontaktera med det bifogade krimpverktyget.

Används DM-CONN-ULTRA-RECP tillsammans med en DM-Ultra Cabel säkerställs bästa möjliga pålitlighet och prestanda för distribution av 4K och Ultra HD videosignaler på ett avstånd upp till 100 m. Kan användas för både DigitalMedia, HDBaseT och Ethernet infrastruktur.

Finns i 20- och 50-pack, krimptång ingår och kontakten passar med följande Crestron kablage: DM-CBL-ULTRA-LSZH, DM-CBL-ULTRA-NP samt DM-CBL-ULTRA-P.

Läs mer om keystone uttaget här

Panasonics nya underhållsfria laserprojektorer är här

Under InfoComm 2016 i Las Vegas lanserade Panasonic en serie underhållsfria 1-Chip DLPTM laserfosfor-projektorer. Serien består av:

PT-RZ660 / PT-RZ770 har en ljusstyrka på 6200 ANSI lumen respektive 7200 ANSI lumen, WUXGA-upplösning och 10 000:1 i kontrastomfång.

PT-RW620 / PT-RW730 har en ljusstyrka på 6200 ANSI lumen respektive 7200 ANSI lumen, WXGA-upplösning och 10 000:1 i kontrastomfång.

LASER/Fosfortekniken i kombination med 1-Chip DLP chippet ger en grym bildkvalitet. Det ger också en djupare svärta, exaktare vitbalans, samt en levande och naturlig färgåtergivning. Dessa modeller är konstruerade för att klara av en underhållsfri drift i upp till 20 000 timmar. De är även avsedda att klara 24/7-drift. Tack vare LASER-tekniken kan projektorn monteras precis hur du vill, porträtt, horisontell och även rakt ned utan att tänka på att använda speciella lampor. Bland anslutningarna finner vi bl.a. Digital Link (HDBaseT), HDMI, och SDI. Serien är kompatibel med samma linser som övriga 1-Chip DLP projektorerna som finns redan nu. De är dessutom mycket tysta i drift (35-37 dB i ECO-mode).

Projektorfäste för vertikalmontering

Med Chiefs nya projektorfäste VPAU kan du äntligen montera projektorer i porträttläge. Det möjliggör även att du kan projicera bilden i golvet när projektorn är monterad i tak.

Projektorfästet är konstruerat i stål, finns i både svart och vitt utförande och klarar en maxvikt på 34 kg. Till detta kompletterar du med pendel i önskad längd och takinfästning av lämplig typ.

Du hittar projektorfästet här

Ta chansen att gå våra Crestron programmeringskurser i höst

Nu har vi satt nya datum för höstens programmeringskurser. Kurserna är kostnadsfria och antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Läs mer om kurserna och anmäl dig här

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Samsung LFD
- Samsung Hotell TV
- Yamaha Work ProCA
- Wolfvision
- Panasonic Pro
- Panasonic projektorer

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.