Två nya DM-presentationsväxlar

Crestron har lanserat två nya DigitalMedia presentationsväxlar med inbyggd 3-serie processor:

DMPS3-4K-50-C
DMPS3-4K-100-C

Presentationsväxlarna passar perfekt för huddle rooms, mötesrum samt klassrum och innehåller den senaste DM 8G+ tekniken som ger stöd för distribution av 4K och Ultra HD videosignaler. Med den inbyggda 4K scalern garanteras bästa möjliga bildkvalitet och de är dessutom kompatibla med en rad olika källor och displayer. De har inbyggd .AV Framework™ så ingen programmering krävs samt auto-switch mellan HDMI, VGA och analog ljudingång.

Ny smart testgenerator från Murideo

Murideo har utvecklat alla kalibrerares drömverktyg (Fresco SIX-G), en bärbar testgenerator som kan generera mer än 100 olika testmönster för installation, kalibrering och felsökning.

Fresco SIX-G är ett verktyg som kommer väl till hands när anläggningar upp till 4K ska testas. Det är den första bärbara 4K HDMI testgeneratorn för att testa HDMI 2.0 och HDCP 2.2 drift på 18 GBPS plattformen. Max upplösning: HDMI 2.0 – 600 MHz – 2160P60 4:4:4.

Testgeneratorn har en 3” färgdisplay med stora knappar på framsidan som gör det enkelt att navigera mellan menyerna samtidigt som mönstret, upplösningen och testbilden visas på displayen. Det ingår också en PC programvara samt en praktisk hardcase för instrument och tillbehör. Det finns Hot Plug Detect, EDID läs/skriv funktionalitet och möjligheten att skapa egna upplösningar på Freso SIX-G.

Se en video om testgeneratorn här.

Läs mer om Fresco SIX-G här

TINA LED downlight nu även i svart

Den populära LED-armaturen LP-TINA-S från LEDPLACE finns nu att beställa i matt svart och den smälter perfekt in i miljöer där man har lite mörkare innertak. Den är utrustad med en kvalitetsdiod från Sharp och levereras med 230V drivdon som är dimbar med vanlig glödljusdimmer. Armaturen har ett inbyggnadsmått på endast 42 mm, en färgtemperatur på 3000K, effekt på 8W och en dold ljuskälla som är väl avbländad.

Om man vill styra den med Dali 1-10V eller Pushdim så finns en variant som levereras utan drivdon och är på 350mA, den heter då LP-TINA-350-S (svart) eller LP-TINA-350 (vit).

Har ni frågor eller vill diskutera lösningar till nya eller pågående projekt är ni varmt välkomna att höra av er till Björn Svensson som är belysningsansvarig hos oss!

Smarta tillbehör från Future Automation

Future Automations senaste produkter (FA-AM & FA-USM) är skräddarsydda lösningar för montering av displayer och högtalare på väggar, golv och i tak.

Accessory Mount serien (AM) består av universalfästena FA-AM1 samt FA-AM2 och är designade så att tillbehör såsom digitalboxar, switchar eller mini-förstärkare enkelt kan monteras bakom alla displayer med hjälp av VESA-montering.

Universalfästet FA-USM är ett smart add-on fäste för centerhögtalare designad för att passa alla VESA kompatibla fästen. USM-fästet gör att högtalare och sound-bars anpassade för hemmabio enkelt och snabbt kan monteras över eller under en display.

CEN-RFGW-EX utgår...
...och ersätts av CEN-GWEXER och CEN-GWEXER-POE

Med Crestrons två nya trådlösa gateways CEN-GWEXER och CEN-GWEXER-POE kan du via infiNET EX och "ER" (Extended Range RF) styra ett helt trådlöst nätverk av Crestron fjärrkontroller, tangentbord, belysning dimmers, termostater, dörrlås m.m.

Läs mer om CEN-GWEXER här

Det finns fortfarande platser kvar till DMC-D-4K i Göteborg 11 maj

Kursen ger dig grundläggande kunskaper om skillnaderna mellan analoga och digitala system och de unika utmaningar det innebär att designa ett tillförlitligt system för distribution av moderna signaler inklusive 4K.

Mer info och anmälan gör du här

Ny medarbetare på Special-Elektronik!

Vi vill passa på att hälsa vår nya medarbetare Albin Belmén välkommen till oss på Special-Elektronik.

Han kommer vikariera som inköpare i Karlstad för Zuzana Dvorakova under hennes föräldraledighet - varmt välkommen!

Ny prislista

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Samsung Hotell TV
- DISE
- Samsung LFD

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.