Crestrons nya digitala grafikmotor är här

DGE-100 förvandlar praktiskt taget vilken HD-touchpanel på marknaden som helst till en avancerad styrenhet. Den har stöd för Smart Graphics för att leverera den ultimata användarupplevelsen och kan enkelt monteras på en vägg, ett tak eller andra plana ytor som t.ex bakom en display eller under en bordsskiva.

DGE-100 har en HDMI-utgång till touchskärmen, en USB HID port för touch, mus och tangentbordsinmatning. Det finns ytterligare styrportar som möjliggör styrning av visningsenheten och annan utrustning. DGE-100 har inbyggt stöd för H.264 och MJPEG, som gör det möjligt att livestreama videoklipp i HD via nätverket direkt på touchskärmen från en IP-kamera, en streamingserver (t.ex. CEN-NVS200), eller en DigitalMedia switch.

Tredjeparts touchpaneler av alla storlekar kan användas med DGE-100, det är en kraftfull och mångsidig lösning för alla typer av mötesrum och offentliga miljöer.

Läs mer om DGE-100 här

Batteridriven ljussensor med infiNET EX

Crestrons GLS-LDL-EX-BATT, är en batteridriven ljussensor som automatiskt justerar den befintliga belysningen inomhus med hjälp av belysningsstyrning. Ljussensorn kommunicerar till en styrenhet via infiNET EX trådlösa gateway (t.ex. CEN-RFGW-EX), utan att behöva fysiska styrkablar.

GLS-LDL-EX-BATT har två interna fotoceller, en för dagsljusavkänning och en för den befintliga belysningen. Ljussensorn scannar av dagsljuset från ett fönster och signalerar till ljusstyrningssystemet om belysningen ska höjas eller sänkas, det är ett effektivt sätt att sänka energiförbrukningen i offentliga- och smarta hem miljöer, samtidigt som en konsekvent ljusnivå gör t.ex. en arbetsplats mer effektiv och bekväm. Fotocellerna i ljussensorn rapporterar analoga värden mellan 0 till 65535 lux.

Ljussensorn kan monteras på en mängd olika platser p.g.a. sin trådlösa design och den drivs på två st. litium AAA-batterier som har upp till 10 år i drift.

Läs mer om GLS-LDL-EX-BATT här

Nya smarta takförvaringslösningar

CHIEF har utvecklat nya lösningar för montering av projektorer och annan utrustning i undertak. Takförvaringslösningarna är installationsvänliga, de sparar utrymme och det ser professionellt ut.

Det finns bl.a. en unik funktion som sänker hela ramen och skjuter takplattan ur vägen för service. Viktkapaciteten är 45,4kg och då inkluderar det 11,7kg för projektorn och 11,3kg per hyllplan.

Se en video om takförvaringslösningarna här.

Läs mer om CHIEFs takförvaringslösningar

Projektionstavla och whiteboardtavla i ett

Projectas "Dry Erase Screen" är en revolutionerande projektionstavla med skrivbar yta som fungerar som en whiteboardtavla och som dessutom levererar en mycket tydlig och levande bild. Dry Erase tavlorna finns tillgängliga i upp till 119" i 16:10 och 121" i 16:9 format och är den bästa skärmen på marknaden för interaktivitet.

Det finns två olika modeller i Dry Erase serien:

Magnetisk – har en överlägsen ytkvalité på projektionstavlan samt en magnetisk whiteboard funktion.

Panorama – har en tre panelsdesign för att täcka stora väggar där mittpanelen är formaterad för projektion och sidopanelerna för att skriva på.

Läs mer om Dry Erase dukarna här

Vad är Pakedge Network Patroller?

En Network Patroller är en banbrytande nätverksövervakare som konstruerats för att underlätta BakPak Cloud Management Service. Den tillåter integratörer att visa, hantera och underhålla flera nätverk via t.ex. en smartphone eller en dator, var de än befinner sig i världen. En Network Patroller är enkelt förklarat en nätverksövervakare som kan bevaka obegränsat med enheter i nätverket.

Integratörer kopplar upp nätverksövervakaren mot nätverket och nätverksövervakaren ansluter i sin tur alla nätverksenheter till BakPak molnet, som sedan kan nås från vilken dator, surfplatta eller smartphone som helst. Nätverksövervakaren har dessutom en snygg slimmad design som kompletterar den befintliga nätverksutrustningen perfekt.

Träffa oss på Elmässan

Den 14 & 15 oktober är det dags för Easyfair i Stockholm, en av nordens största elmässor för installatörer, konsulter, integratörer och arkitekter. Vi kommer själva att vara med och visa nyheter inom ljus, ljud och bildstyrning.

Bjud med dina kollegor och kunder och besök oss i monter E:11 där vi bland annat kommer att visa Er:

- Belysningsstyrning och högtalare från världsledande Crestron
- Det senaste inom multirumljud
- Nätverksövervakning från Panasonic

Klicka här för att få gratis inträde till mässan

Det finns fortfarande platser kvar till höstens Crestronkurser

Kurserna ger dig en förbättrad förståelse för våra produkter och rätt förutsättningar för en hög kvalité på dina Crestron installationer.
Kurserna är kostnadsfria och antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Läs mer om kurserna och anmäl dig här

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Epiphan
- Belysning
- Yamaha AV
- Datasat
- Pakedge
- Muxlab

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.