15" touchpanel med SmartGraphic

TS-1542 är den senaste av Crestrons touchpaneler. Den har en fantastiskt 15” skärm, en unik metallkonstruktion, PoE+ och stöd för SmartGraphic som gör att integratörer kan leverera ett storformat gränssnitt till ett överkomligt pris. TS-1542 har den prisbelönta TSW-touchskärmen samt flexibla monteringsmöjligheter för vägg- eller bordsstativ.

Touchpanelen har funktioner som t.ex. HD-streaming för video som gör det möjligt att se övervakningskameror och andra videokällor via nätverket direkt på touchskärmen. Den har inbyggt stöd för H.264, MJPEG-format som möjliggör visning av live streaming från IP-kameror, en streamande server eller en Digital switcher samt en DigitalMedia ingång för preview.

TS-1542 gör det enkelt att styra alla funktioner som t.ex. ljud, bild och belysning i bl.a. klassrum, offentliga miljöer eller i hemmet.

Mikrofonmixer med 6 ingångar

Crestrons nya mikrofonmixer (MMX-6) är en enkel och kostnadseffektiv lösning för bl.a. presentationer och videokonferenser.

MMX-6 är utformad så att upp till sex mikrofoner kan anslutas till ett Crestron RL 2-system, ett CaptureLiveHD system eller något annat ljudsystem. Dess unika design gör den möjlig att montera nästan var som helst, t.ex. under ett bord, på en vägg eller i ett rack. Mikrofonmixern kan användas med en Crestron RL 2 System Codec (CCS-UC-CODEC-200).

MMX-6 har både USB 2.0 och en analog audioutgång. Den fungerar med ett brett utbud av enheter samt applikationer och USB-utgången gör det möjligt att direkt ansluta till Crestron RL 2 codec, liksom till en Mac eller Windows-PC.

Se en video om MMX-6 här.

Läs mer om MMX-6 här

Skapa en "wow-känsla" med Space Player

Panasonics Space Player kan användas för att skapa tilltalande utställningar i museer och butiker med hjälp av rörliga bilder i stället för statisk grafik, eller på en restaurang där den kan användas för att skapa en "wow-känsla" genom att projicera menyn på väggen eller bordet.
Space Player är en LED laserprojektor som kan både belysa och projicera i en spotlightformad design. Den monteras med standardbelysningsskenor för att göra installation och omlokalisering så enkel som möjlig.

Med Space Player kan du enkelt integrera projektion i den befintliga belysningsinfrastrukturen utan att behöva planera för ett separat kostsamt system. Space Player kan projicera i alla riktningar under sin horisontella axel och kan användas tillsammans med SD-kort, datorer och surfplattor för uppspelning av innehåll. Laserprojektorn har upp till 20 000 underhållsfria timmar.

Se en video om Space Player här.

Läs mer om PAN-PT-JW130GBE här

Världens första molnbaserade filmserver för 4K

Kaleidescape lanserar nu sin helt nya serie ENCORE. Tillsammans med nya Kaleidescape Store ges möjlighet till nedladdning av hundratals okomprimerade 4K-filmer samt tusentals BluRay- och DVD-filmer som kan avnjutas i hemmet. Systemet är skalbart från att vara en fristående spelare till att byggas ut för att kunna distribuera film till alla rum i hemmet. Tillsammans med en Disc Server kan du även organisera hela din DVD- och BluRay-samling så du aldrig någonsin behöver hantera en skiva igen för att spela upp film.

ENCORE-serien består av:

Strato - världens första och enda 4K Ultra HD-filmspelare med HDR (High Dynamic Range). Strato spelar filmer i äkta 4K Ultra HD med upp till 60 bilder per sekund, utan minsta buffring, komprimering eller kvalitetsdefekter som är vanligt förekommande med dagens streamingtjänster
Alto - ger dig tillgång till över 11.000 filmer och 1500 TV-säsonger som Kaleidescape har licensierats för Kaleidescape Store, varav de flesta finns i bit-för-bit BluRay kvalitet
Terra - lagrar upp till 24 TB med film på sin hårddisk och ger möjlighet att upp till sju Strato-spelare kan spela 4K-filmer samtidigt från en enda Terra-server
Disc Server – förvarar och organiserar alla dina DVD- och BluRay-skrivor och gör filmerna tillgängliga i ditt Encore-system. Rymmer upp till 320 skivor.

Förhandsbokningar är redan igång så passa på att reservera ditt ENCORE-system redan idag!

Ljusstarka displayer från Samsung

Det börjar trilla in en hel del intressanta nyheter i Samsungs PRO-sortiment, bl.a. några riktigt ljusstarka displayer för utomhusskyltning.

OHD:
OHD-serien levererar en omfattande lösning för utomhusskyltning dygnet runt. Displayerna har en hög ljusstyrka (3000 nit), hög kontrast (5000:1), en fantastisk bildkvalitet som fungerar perfekt i ljusa miljöer och de har en exceptionell hållbarhet dygnet runt i temperaturområden från -30°C upp till 50°C.
OMD-W och OMD-K
Modellerna har hög ljusstyrka (2500 nit), hög kontrast (5000:1) och installeras enkelt via trådlös anslutning. Displayerna kan användas till att förstärka ett företags varumärkessynlighet genom att locka kunder med levande bilder dygnet runt i ljusa miljöer och i livliga områden.

Kontakta Per Alsterdal för mer information.

Trådlöst mikrofonset för kameror

Sennheiser AVX-835-SET-3 är det perfekta digitala trådlösa mikrofonsetet för filmprojekt. Sennheisers set innehåller en handhållen mikrofon, en mottagare plus tillbehör som kan användas direkt med videokameror samt DSLR-kameror.

Den ultrakompakta mottagaren roterar runt en XLR-kontakt för att undvika kollision med andra enheter monterade på kameran och den slås på och av automatiskt med din kamera för att spara på batteriet. AVX matchar perfekt till kamerans ingångskänslighet utan att behöva justera ljudnivån på mikrofonen.
Med Sennheisers mikrofonset kan du göra allt från en professionell bröllopsvideo, dokumentärer, intervjuer på gatan till företagsvideor.

Läs mer om AVX-835-SET-3 här

Ny medarbetare till Stockholmskontoret

Per "Pelle" Aastad är vårt senaste tillskott på Special-Elektronik. Han är stationerad på Stockholmskontoret med fokus på PRO AV.

Per har lång erfarenhet som säljare, projektledare samt AV-integratör med fokus på AV och belysningsstyrning med Crestron styrsystem, i allt från konferensrum och hörsalar till hela hotell.

Tveka inte att kontakta Per om du har frågor eller behöver hjälp med ditt projekt.

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- CHIEF
- Panasonic projektorer
- Panasonic display
- Middle Atlantic
- Samsung LFD
- Samsung Hotell TV
- Yamaha AV
- Clic

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.