Ny trådlös accesspunkt för offentliga miljöer från Pakedge

Med en inbyggd 2x2 antennuppsättning och den nya 802.11AC standarden är WK-1 tre gånger så snabb och kan stödja dubbelt så många anslutna klienter än 802.11N, vilket även bidrar till ett större användningsområde.

WK-1 är utformad med dubbla LAN-portar för att du t.ex. ska kunna koppla in ytterligare en accesspunkt längre bort utan att behöva dra dubbelt kablage från routern/switchen.

Enheten kan installeras nästan vart som helst tack vare att den kan drivas med PoE+ och kan monteras både i tak och på vägg med de medföljande fästena. Den kommer i en efterlängtad vit färg som är idealisk i de flesta installationer då den lätt smälter in i miljön.

WK-1 har även ett nytt och förbättrat användargränssnitt för att du enkelt ska kunna konfigurera enheten.

Läs mer om WK-1

2 nya ingångskort till DigitalMedia

Crestron har lanserat två nya ingångskort med den senaste DM 8G+ tekniken till deras kortbaserade DigitalMedia switchar (8x8, 16x16 och 32x32), för dig som enkelt vill kunna sända 4K och ultra HD signaler upp till 100 m med en CAT5e-kabel.

DMC-4K-C och DMC-4K-C-DSP har en DM 8G+ ingång och en HDMI- och analog obalanserad ljudutgång.

DMC-4K-C-DSP har samma funktioner som DMC-4K-C men för applikationer som kräver konvertering från flerkanals surroundljud till 2-kanals stereosignaler ska du använda DMC-4K-C-DSP.

Crestron RL förenklar kommunikationen

Nu finns den senaste versionen av kommunikationslösningen för Microsoft Lync och Skype, Crestron RL 2. Microsoft Lync är kommunikationsplattformen för företag med funktioner där du kan ringa, chatta, dela filer, hålla presentationer och videokonferenser med dina kunder och kollegor med hjälp av din dator eller mobila enhet.

Crestron RL 2 har flera nya funktioner inklusive en fullt integrerad DigitalMedia mottagare, Crestron Fusion anslutning för rumsövervakning, ljudingångskonfigurationer och flera monteringsalternativ.
Den har även en ny paketering och är nu endast 1 HE hög och har HDMI- och USB 3.0 utgångar samt DigitalMedia-, VGA- och HDMI ingångar.

Crestron RL 2 är mer kraftfull och flexibel än någonsin och kommer i fyra paketlösningar. De nya paketen har allt du behöver för att skapa en komplett samarbetsupplevelse för alla rumstyper, storlekar och applikationer.

Läs mer om Crestron RL 2

Chief uppgraderar sina Fusionfästen...

Chief har uppgraderat sina fasta och tiltbara fästen i Fusionserien för att du som installatör ska kunna få en så snabb och enkel installation som möjligt.
Bland annat kan du nu montera upp skruvarna i väggen för att sedan enkelt hänga upp fästet. De nya låsskruvarna låser fast de horisontella rören vilket gör att de inte går att avlägsna utan att först ta bort displayen.

Fästet har också fått ett nytt enklare låssystem som låser fast skärmen på fästet och ger ett bättre tillgreppsskydd än tidigare.
De tillbehör som blir kvar kan du enkelt placera bakom skärmen och deras unika ClickConnect-låsning, som säkrar att skärmen sitter fast ordentligt i rören, har fått en magnet som gör att du kan dölja låsningen bakom skärmen.

Se en video om de nya funktionerna

... och utökar med fler fästen!

Chief har inte legat på latsidan på den sista tiden och utökar nu även sitt sortiment av Fusions bolt-downserie med flera fristående fästen för videoväggar och enskilda displayer.

Det har länge funnits ett behov av fästen för installationer av enskilda displayer och som kan hantera touchskärmar.
I det utökade sortimentet ingår nu:
- singel XL-fästen (porträtt/landskap)
- 1x2 (porträtt/landskap)
- 1x3 (landskap)

Fästena kan placeras nära varandra för att få riktigt täta rader och de har en integrerad kabelhantering för en snyggare installation och interiör.

De fristående lösningarna har microjustering för att justera displayerna lod- och vågrätt vilket hjälper dig att få en snabb och exakt position av dina displayer.

Läs mer om Fusion Boltdown-serien

Nytt kurstillfälle för Crestron steg III

Det finns fortfarande några platser kvar för dig som har gått programmeringskurserna Crestron steg I och II och som vill utöka dina programmeringsfärdigheter till en mer avancerad nivå med Crestron steg III.

Crestron steg III är en kostnadsfri 3-dagars kurs som kommer hållas den 26-28 maj på huvudkontoret i Karlstad. Efter avslutad kurs kommer du kunna utföra komplexa programmeringar med Crestron SIMPL+. Det är begränsat antal platser så skynda dig att boka din plats!

Anmäl dig till Crestron steg III

... och utökar med fler fästen!

DISE har utvecklat DISE Xpress Player som är en cloudbaserad informationsprogramvara som funkar tillsammans med Samsung Smart Signage Platform (SSSP2).

Tillsammans blir de en enkel digital signagelösning för dig som inte vill använda PC eller en extern mediaspelare till varje skärm. Det enda som krävs för dig som återförsäljare är en dator med internetuppkoppling, DISE Xpress Player och DISE Advanced Composer.

DISE Xpress Player stödjer följande Samsungmodeller, som har SSSP2:
DM, DB, DH, OH och DM.

Läs mer om DISE Xpress Player

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:

- MSR
- Samsung Hotell TV
- Samsung LFD
- Panasonic Proj
- Panasonic Pro

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.