Nya CCTV kameror från Panasonic för övervakning och inspelning

Panasonics senaste CCTV-serie AW-HE40 är en inspelningsbar full HD-kamera med inbyggd pan/tilt-funktion som gör att man kan styra kamerans optik i alla led.

Förutom en 30x optisk zoom, kan AW-HE40 serien zooma upp till 40x med samma höga upplösning tack vare Super Resolution teknik. Den har även två stycken 16x digital zoom och en 1,4x digital extender, vilket gör att AW-HE40 serien kan användas i stora konferenssalar och klassrum. Kamerorna kan kontrolleras och styras via Crestron, en dator, smartphone eller surfplatta.

Panasonic AW-HE40 serien kan installeras vart som helst och tack vare IP-överföring och stöd för PoE+ (Power over Ethernet Plus) kan den enkelt anslutas via en LAN-kabel.

Läs mer om AW-HE40-serien

Panasonic IP certifierade kurser

Nu har du chansen att certifiera dig i Panasonics CCTV. I mars erbjuder Panasonic två intensivkurser med mål att ge dig kompetens att projektera, installera, optimera och serva Panasonic CCTV kameror och NVR (Network Video Recorder). Kurserna riktar sig till dig som är ansvarig för installationer eller till säljare som behöver ökad teknisk kunskap.

11 mars - Panasonic Introduktion till CCTV
17-18 mars - Panasonic Avancerad Teknik 1

DMC-4K-CO-HD - Nytt utgångskort till DigitalMedia

DMC-4K-CO-HD är ett nytt utgångskort till DigitalMedia-matriserna DM-MD8x8, DM-MD16x16 eller DM-MD32x32. Kortet har två oberoende DM 8G+ utgångar och en HDMI utgång, samtliga klarar av att hantera bild- och videoupplösningar upp till 4K och Ultra HD.

Utgångskortet är HDBaseT certifierat vilket möjliggör direkt anslutning till andra HDBaseT produkter. DMC-4K-CO-HD ersätter DMCO-50(00)-serien (utgångskort för 2K) som har utgått.

Läs mer om DMC-4K-CO-HD

Kampanj på Samsungs prisvärda EDD-serie

Just nu har vi extra bra priser på Samsungs EDD-serie som finns i 6 olika storlekar, 32"-75".

EDD-serien är en direct LED LCD-display med Full HD-bildkvalitet. Den har 2x HDMI-, VGA-, DVI-, komponent- och kompositingångar. Detta är Samsungs mest prisvärda LFD-skärm med 16/7 drift. Så passa på, kampanjen gäller t.o.m. 31/5!

Läs mer om EDD-serien

Två nya LED downlights

LP-TINA och LP-TINA-350 är två nya LED downlights med kvalitetsdiod från Sharp respektive Bridgelux. Armaturerna har ett inbyggnadsmått på endast 42 mm och har en dold ljuskälla som är väl avbländad. LP-TINA-350 är på 350mA och levereras utan drivdon.

LP-TINA levereras med drivdon som gör armaturen dimbar med Triacdimmer och kommer inom kort att finnas i svart vilket efterfrågas allt mer.

Har ni några frågor eller vill diskutera lösningar till nya eller pågående projekt är ni varmt välkomna att höra av er till Björn Svensson som är belysningsansvarig hos oss!

Läs mer om LP-TINA serien

Tag chansen och utbilda dig i Crestrons programmeringskurser i vår

Det finns fortfarande några platser kvar på vårens certifieringsutbildningar för Crestrons programmeringsverktyg. Kurserna är kostnadsfria och antalet platser är begränsade, så det är först till kvarn som gäller...

Läs mer och anmäl dig till kurserna här:

- CTI-P101
- CTI-P201
- CTI-P301

Visuell Design - Årets vinnare i Crestron Awards!

Vi vill önska stort grattis till Visuell Design som utsågs till årets vinnare i kategorin "Ultimate Crestron Solution" på ISE i Amsterdam. Deras vinnande projekt Sandvik Coromant Center fick massor av lovord av juryn och beskrevs som ett briljant projekt!

Visuell Design har skapat en infrastruktur genom att använda ett Crestron kontrollsystem och två stycken DigitalMedia128x128 matriser som utgör grunden i hela systemet. DigitalMedia matrisen har 128 ingångar och 128 utgångar och kan skicka signalerna direkt till vilken in- eller utgång som helst. Systemet klarar av 4K upplösningar utan någon komprimering.

Projektet omfattar bland annat videoväggar, biograf, utbildningslokaler, styrelserum, 80" touchskärmar m.m. Tack vare Crestrons Smart Graphics har de kunnat skapa enhetliga gränssnitt genom alla enheter med samma typsnitt, färgschema och menyer som gör det enkelt för operatörerna att hantera tekniken oavsett vart de befinner sig. Även all belysning i den stora byggnaden styrs av Crestron!

- Det är en bekräftelse för oss och Sandvik Coromant att vi ligger i absoluta framkant när det gäller modern digital teknik, säger företagets VD Lars Hammarlund.

Läs mer om projektet

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Samsung PRO (LFD)
- SMS
- Wisdom Audio
- Clic

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.