Crestrons nya 4K DM-sändare

Crestron har släppt två nya DigitalMedia sändare som innehåller den senaste DM 8G+ tekniken som ger stöd för distribution av 4K och Ultra HD videosignaler. Förutom 8G+ är de även kompatibla med HDBaseT vilket gör att de kan anslutas direkt till en HDBaseT mottagare eller bildskärm. Ansluter du sändarna via en DM Ultra Cabel klarar de av avstånd upp till 100 m.

DM-TX-4K-202-C – har två 4K HDMI-ingångar, en lokal 4K HDMI-utgång och en inbyggd 2x1 AV switcher. Den har också USB HID port för touch, mus och tangentbordsinmatning.

DM-TX-4K-302-C – har två 4K HDMI-ingångaren lokal 4K HDMI-utgång samt en VGA/ljudingång och en inbyggd 3x1 AV switcher. Den har också USB HID port för touch, mus och tangentbordsinmatning.

DM sändarna är designade för att monteras på en plan yta vilket gör att de diskret kan installeras t.ex. under ett bord eller i ett rack på baksidan av ett skåp.

Klicka här för att komma till sändarna

Kolla in dom här produkterna

HDMI-växlarna har fyra till sex HDMI-ingångar, en till två HDMI-utgångar och stöd för högupplösta signaler upp till 4K/60. De hanterar HDCP, 3D, Deep Color och 7.1-ljud.

Auto-switchläge möjliggör en helt automatisk drift, medan manuell drift aktiveras med hjälp av en inbyggd kontroller, en webbläsare, eller ett Crestron styrsystem. Installationen av växlarna görs enkelt genom frontpanelens OLED-display eller en webbläsare.

Med HDMI-splittarna kan du mata två bildskärmar från en HDMI-källa, eller dela en HDMI signal mellan flera displayer. HD-DA-4K-serien klarar upplösningar upp till 4K och har en inbyggd signalindikering för in- och utgångarna och den kräver varken styrsystem eller programmering

Gemensamt för alla är att de är behändiga i formatet, lättkonfigurerade och har en smart EDID hantering.

Nya LCD-displayer från Panasonic

Panasonics nya serie nya serie LCD-displayer (LF8/LF80) i Full HD har en mycket hög bildkvalitet och är speciellt framtagna för digital skyltning i ljusa miljöer. Premiummodellen LF80 har en ljusstyrka på 700 cd/m2 och passar perfekt i ljusa öppna miljöer. Standardmodellen LF8 har en ljusstyrka på 500 cd/m2 och är idealisk att använda för butiksskyltning där displayerna kan monteras i både porträtt och landskapsformat. Displayerna i LF8/LF80-serien finns tillgängliga i 42”, 49” samt 55”, har en 24/7 drift och en ultra-tunn ram, endast 6,3mm. Gemensamt för displayerna är att de har en fantastisk bildkvalité och är enkla att installera.

LF80-serien är dessutom utrustad med DIGITAL LINK som möjliggör överföring av video (1080/60p), ljud och styrkommandon via en enda LAN-kabel som kan dras upp till 100 meter för anslutning till t.ex. Crestron DigitalMedia.

Läs mer om PAN-TH-55LFV60W här

Broadcastkamera från Panasonic

Panasonics senaste broadcastkamera AW-UE70 med pan/tilt/zoom kan filma i 4K över HDMI, USB eller IP. Förutom 4K upplösning fungerar kameran också mycket bra i HD och stöder även 1080/50p över 3G-SDI. Kameran finns i både svart och vitt.

Förutom en 20x optisk zoom kan AW-UE70 zooma upp till 30x (22x i 4K läge) med samma höga upplösning tack vare Super Resolution teknik. Den har också 12x digital zoom. Kamerorna kan styras via ett styrsystem, dator, smartphone eller en surfplatta.

AW-UE70 kan användas till inspelning av live-event, till videokonferenser, övervakning i gallerior, streama föreläsningar i klassrum m.m.

Läs mer om PAN-AW-UE70 här

Nya drivdon från Eldoled

Nu levererar vi ett av marknadens starkaste varumärken när det gäller drivdon för större eller mindre belysningsanläggningar där det ställs höga krav på funktioner.

Eldoled är världsledande inom design och tillverkning av intelligenta drivdonslösningar för LED baserade belysningssystem.
Med dessa drivdon får du en smart belysning och ett mer effektivt system för att tillgodose behoven hos en allt mer energimedveten värld.

Drivdonen finns i olika varianter för konstantström 250-1050mA eller kontantspänning 12 eller 24VDC.

Kontakta Björn Svensson för mer information.

Panasonic Bullet camera

Panasonic har lanserat två nya nätverkskameror:

PAN-WV-SPW312L (Full HD 720p/30fps)
PAN-WV-SPW532L (Full HD 1080p/30fps)

Kamerorna är behändiga, diskreta och är framtagna specifikt till mindre eller medelstora företag. De har en rad smarta funktioner så som en högkänslig MOS-image sensor, upp till fyra H.264 streams samt dag- och nattfunktion med reducering av digitalt brus.

Läs mer om nätverkskamerorna här

Träffa oss på ISE 2016

Den 9-12 februari är det återigen dags för världens största professionella AV- och systemintegrationsmässa, ISE i Amsterdam och vi kommer givetvis vara på plats.

Ni kan redan nu boka er fribiljett genom att anmäla er här och använda koden 706857 när ni registrerar er.

Yamaha MusicCast - Ett revolutionerande musiksystem

Spela samma låt i flera rum eller spela olika låtar i varje rum. Med MusicCast kan du fritt njuta av musiken du älskar vart som helst i ditt hem oavsett om det är från din smartphone, en streaming-tjänst (Spotify, Napster m.fl.), en PC eller via NAS över ett nätverk.

Med MusicCast kan du använda alla dina MusicCast produkter tillsammans eller var för sig och det går att styra musiksystemet från appen ”MusicCast App”. Använd en soundbar, en trådlös högtalare, en AV-receiver, HiFi-ljud beroende på vilket som passar dig bäst.

MusicCast stöder en mängd olika ljudformat inklusive MP3, WAV samt FLAC och alla MusicCast produkter stöder 192kHz/24-bit high-resolution audio codec så att du kan njuta av din musik med en förstklassig ljudkvalitet.

Vi önskar er en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Vi vill passa på att tacka våra kunder för året som gått! Vi ser fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med er under ett spännande 2016.

Under julhelgerna kommer vi ha öppet som vanligt men med en begränsad bemanning. Notera även att många av våra leverantörer har långledigt och att detta kan medföra längre leveranstider!

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- dnp
- Panasonic broadcast
- Panasonic projektorer
- Samsung Pro/LFD
- Future Automation
- Belysning
- Yamaha AV
- Yamaha PA

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.