Tre nya HDMI-växlar från Crestron

Crestrons utökar sin HD-serie med tre nya växlar:

HD-MD4X1-4K-E
HD-MD4X2-4K-E
HD-MD6X2-4K-E

Gemensamt för växlarna är att de är enkla att använda, har fyra till sex HDMI-ingångar, en till två HDMI-utgångar och stöd för högupplösta signaler upp till 4K/60. De hanterar HDCP, 3D, Deep Color och 7.1-ljud.

Auto-switchläge möjliggör en helt automatisk drift, medan manuell drift aktiveras med hjälp av en inbyggd kontroller, en webbläsare, eller ett Crestron styrsystem. Installationen av växlarna görs enkelt genom frontpanelens OLED-display eller en webbläsare.

Läs mer om HDMI växlarna här

Prissänkning på två av Crestrons HDMI-växlar

I samma HD-serie som Crestrons tre nya växlar finns också två växlar som fått en rejäl prissänkning, HD-MD8X1 och HD-MD8X2

Läs mer om växlarna här

Ta chansen att gå våra Crestron programmeringskurser i höst

Nu har vi satt nya datum för höstens programmeringskurser. Kurserna är kostnadsfria och antalet platser är begränsade så det är först till kvarn som gäller.

Läs mer om kurserna och anmäl dig här

Epiphan lanserar en video grabber!

Nu kan du enkelt koppla in och dela videoklipp med Epiphans nya video grabber AV.io HD.

Det är den första i Epiphans Grab & Go serie som kan överföra videoklipp från DVI-, HDMI- eller VGA-källor i Full HD (1080p) och 60 fps! Det går också att överföra ljud från HDMI-källan.

Video grabbern är kompatibel med Windows, Mac och Linux utan att behöva installera ytterligare mjukvara eller add-ons. Den är liten nog att passa i din hand och har ett aluminiumhölje som gör att den är stöttålig och en perfekt följeslagare för videoinspelning var som helst, när som helst.

Trådlös knappanel med infiNET EX

Crestrons nya trådlösa knappanel HTT-B10EX utrustad med en tvåvägs infiNET EX är nu här. Det är en idealisk lösning för att styra olika funktioner som t.ex. AV, belysning, klimat i hemmet eller i offentlig miljö.

Knappanelen har en tvåvägs infiNET EX-teknik som ger en pålitlig trådlös kommunikation medan de 10 bakgrundsbelysta knapparna gör det enkelt att styra alla funktioner. HTT-B10EX är en fullt programmerbar styrenhet utformad för att fungera som en del av ett komplett Crestron automationssystem.

Läs mer om HTT-B10EX här

Panasonic lanserar två 360-graders nätverkskameror!

Panasonic är en av de främsta tillverkarna i världen av CCTV-kameror och lanserar nu två nya nätverkskameror, PAN-WV-SFN480 och PAN-WV-SFV481, för inomhus- och utomhusövervakning!
De har hela 12,4 megapixlar, en högkänslig MOR-sensor (Moving Object Remover) och en 4K HD ULTRA motor för att ge flera H.264 eller JPEG strömmar med upp till 9 megapixel kvalité.

Kamerorna har en rad spännande funktioner som t.ex. dag- och nattfunktion med reducering av digitalt brus, fisheye, 3D-DNR som ger tydliga bilder i svagt ljus och en Fixed Dome Network Camera med 360-graders vinkel.

Se en video om nätverkskamerorna här

Nätverksövervakning från Pakedge

Pakedge har lanserat en ny Network Patroller på marknaden, PE-NP36 som övervakar obegränsat med enheter i nätverket.

Användare kan med BakPak-appen visa, hantera och reparera flera nätverk via en smartphone eller en dator var de än befinner sig i världen.

Läs mer om PE-NP36 här

Pakedge BakPak 3.0

Pakedge som nyligen blivit utsedda till vinnare i kategorin "Bästa Hemmanätverk" av CE Pro för tredje året i rad, har uppdaterat BakPak Cloud Management System från version 2.0 till den nya 3.0-versionen.

BakPak 3.0 är ett kombinerat hård- och mjukvarusystem och uppdateringen omfattar alla kunder som finns på marknaden. Uppdateringen ger fullständig fjärrnätverkshantering, vilket gör att integratörer kan fjärrövervaka, hantera och underhålla kundnätverk var de än befinner dig i världen.

Programvaran har bl.a. ett intelligent varningssystem som direkt rapporterar problem i nätverket via e-post, SMS eller genom BakPak Cloud appen. Skrivbordet är också utrustat med ett färgkodningsschema (grön, gul och röd), vilket ger en bra översikt av nätverkets status.

Ny partner!

Special-Elektronik har tecknat ett avtal med Touchtech AB från Göteborg och är nu officiellt distributör för en branschledare inom design och utveckling av användarupplevelser för stora touchskärmar.

Lima är en programvara som är utformat för multitouchbord samt väggskärmar och som förvandlar dina bilder, videor och dokument till interaktiva presentationer.

Vi ser mycket fram emot samarbetet.

Nya prislistor

Nu har vi nya prislistor på webben från:

- Panasonic display
- Panasonic projektorer
- Datasat

Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.