Nyhetsbrev AV mars 2014

Nya ljudextenders för överföringar upp till 610 m 

AUD-EXT-serien från Crestron består av flera varianter av ljudförstärkare anpassade för överföring av analoga och digitala ljudsignaler. AUD-EXT passar perfekt för exempelvis ett multirum ljudsystem då de med hjälp av en UTP-kabel kan överföra signaler upp till 610 m.

Det finns fyra AUD-EXT modeller tillgängliga, var och en består av en sändare och en mottagare. Montering sker på en plan yta eller i ett rack (19”) där upp till tre enheter kan monteras bredvid varandra.

Läs mer »


Upplev din musik på ett helt nytt sätt med Mirage Audio System

Mirage Audio System erbjuder en komplett ljudlösning för flera rum i ditt hem och är utformat för att snabbt komma åt all din digitala musik på ett enkelt sätt. Produktutbudet är gjort för att passa flera storlekar och prislägen på heminstallationer och produkterna kan mixas och matchas i valfri konfiguration beroende på systemkrav och budget.

Systemet kan även integreras med färdiga moduler till många andra system så som Crestron, KNX, Control 4, RTI m.fl. som en utökning i smarta hem-installationer.

Med hjälp av väggkontrollerna och appen Mirage Media Controller för surfplattor och smartphones kan användaren enkelt styra olika zoner i hemmet.

Läs mer »

 


Nu behöver du inte längre välja mellan bra bildkvalitet eller kortskjutande projektorer

Supernova STS är speciellt framtagen för Ultra-Short Throw projektorer och ger en bildkvalitet som passar perfekt i ett klassrum, mindre mötesrum eller i en hemmabio. Denna bildkvalité uppnås genom att bygga skärmen som en Fresnel-lins och koncentrera ljuset från projektorn mot publiken och inte mot tak eller golv. Projektorn kan monteras antingen över eller under skärmen.

 

Just nu kan vi erbjuda 20 % rabatt extra utöver ditt ordinarie ÅF-pris när du köper en Supernova STS. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.
Läs mer »


Nya prislistor


 

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:

- Stealth Acoustics

- Pakedge
- Yamaha
- SMS


Använd din ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

 

 

Anslutning, kabelhantering och kontroll i ett med Crestron Connect It

Crestrons TT-100 serie har stilrena och funktionella bordsbrunnar som förvarar dina HDMI-, VGA-, ljud- och ethernetkablar på ett smidigt och diskret sätt. Vem som helst ansluta sin dator, smartphone eller surfplatta via utdragbara kablar för att sedan omedelbart börja presentera sitt material på skärmen i rummet.

Varje knapp omges av flerfärgade lampor som tydligt signalerar när en källa är ansluten och klar för användning. Med knapparna kan man även enkelt växla mellan olika presentatörer.

Läs mer »

Projektorduk i modern design

Projecta har uppdaterat sin Elpro-serie med Elpro Concept. Den finns i två modeller, en standard elektrisk och en tab-tension. Elpro Concept lämpar sig lika bra för vägg- som takmontering och dukens kåpa har en diskret lövformad design. Den patentsökta rulltekniken ger duken en helt slät yta som förbättrar bildkvaliteten och för att matcha den höga kvalitén ingår en 5 års garanti.

Läs mer »Akustik i lyssnings- och hemmabiomiljöer

Onsdagen den 14 maj anordnar vi ett event i Stockholm med den amerikanska gurun Anthony Grimani. Håll utkik efter mer information som kommer inom kort.


Skapa smarta videoväggar med CHIEFS nya fästen

Fusion-serien från CHIEF har tidigare enbart bestått av väggfästen men har nu utökats med tak- och fristående fästen. I sortimentet finns fasta, tilt- och utdragbara alternativ som fungerar på egen hand eller tillsammans för att skapa större digitala displayer. Fästena är enkla att installera och passar 26”-90” skärmar och har en viktkapacitet på upp till 136 kg.

Läs mer »
Se en inspirationsvideo från CHIEF»


Trådlöst konferenssystem med inbyggd RFID-kortläsare 

Generation 3 av Televic Confidea har uppdaterats på flera punkter. Systemet har nu en ännu bättre RF teknologi för att säkerställa kommunikation i en miljö med mycket trådlös trafik. Dessutom finns nu möjligheten till RFID-kortläsare på delegatenheten för till exempel användning i parlamentarisk miljö.


Designmässigt har mikrofonen fått en ny design i form av en flerfärgad ljusring för att visa status på mikrofonen och enheterna har fått en uppdatering gällande knappar för användarna. Web servern i basenheten har fått ett nytt gränssnitt anpassat för styrning från en dator men även surfplatta eller smartphone.
Läs mer »