Nyhetsbrev AV maj 2014

Stor kontroll i litet format med RMC3


RMC3 från Crestron är en kompakt kontrollprocessor i 3-serien med inbyggd Cresnet- och Ethernetanslutning som ger fullt stöd för bland annat touchskärmar, knappsatser, dimmers, mörkläggning, termostater och annan kringutrustning.

 

Trots sitt lilla format har den samma arkitektur och uppbyggnad som övriga 3-serie processorer. Som standard kör processorn ett program men med tilläggslicensen SW-RMC3-10PROG kan den hantera flera program samtidigt.

Programmeraren kan utveckla specifika program för olika anpassningar och ändringar kan göras i ett enskilt program utan att det påverkar hela systemet.
Med den nya USB On-The-Go porten blir det nu ännu enklare att ansluta tillbehör, exempelvis de nya Connect It-bordsbrunnarna.


Storleken på enheten gör att den kan placeras nästan var som helst i ett rum på en plan yta eller på en DIN-skena med hjälp av det medföljande monteringsfästet.

Läs mer om RMC3»Ett smart val för en ljus, flexibel och ekonomisk projektion 

PAN-PT-EZ580 har en ljusstyrka på 5400 lm, WUXGA upplösning (1920x1200) för detaljerade högupplösta bilder och endast 29 dB i Eco-läge. Projektorn är utrustad med DIGITAL LINK som möjliggör överföring av video, ljud och styrkommandon via en enda LAN-kabel. Förutom DIGITAL LINK är den även utrustad med bland annat HDMI-, Display Port- och DVI-anslutningar.


Projektorn har ett högt kontrastförhållande på 5000:1 och med Daylight View-funktionen korrigerar den bilder för tydlig projicering även i väl upplysta miljöer. Projektorn passar perfekt i exempelvis styrelserum och medelstora klassrum.
PAN-PT-EZ580 ersätter PAN-PT-570EJ som snart kommer utgå ur sortimentet.
 

Läs mer om PAN-PT-EX580»


 

Nya tillbehör till Crestron RL

CCS-CX5100 är en 360° HD-kamera, mikrofon och högtalare till Crestron RL (Lync system för mötesrum) för att leverera en förbättrad vy över hela rummet för distansdeltagare.

Med avancerad teknik spårar CCS-CX5100 automatiskt upp samtalet och fokuserar på personen som talar. Mikrofonen har en ljudupptagning på upp till 6 meter och Polycom HD voice-tekniken uppnår ett brett frekvenssvar från 160 Hz till 22 kHz.

Läs mer om CCS-CX5100»Nytt ingångsblad från Crestron


DMB-4K-I-HD är ett ingångsblad för en Crestron DigitalMedia Switcher med åtta HDMI-ingångar. Varje HDMI-ingång stödjer Full HD 1080p, 2K och 4K videosignaler med HDCP, Deep Color, 3D och HD flerkanalsljud.

DMB-4K-I-HD passar endast till DigitalMedia 64x64 och 128x128.

Läs mer om DMB-4K-I-HD»Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:

 

- Clockaudio

- Yamaha Pro Audio

- Wisdom Audio

- AudioControl

- Future Automation

- Muxlab

- MSR Acoustics

- DISE

- Pakedge


Använd ditt ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

 

 

Panasonics nya LCD-display tål både väder och vind

Panasonics nya LED-display TH-47LFX60 är speciellt framtagen för utomhusmiljöer. Den har en hög ljusstyrka på 2000 cd/m² vilket gör att bilden är tydlig även i starkt solljus. Skärmen har ett inträngningsskydd av klass IP55 vilket skyddar från damm och fukt. Den klarar även av temperaturer från
-20 till +50 grader.


Oavsett betraktningsvinkel får du en skarp bild med korrekt färgåtergivning tack vare Panasonics unika IPS panel.

TH-47LFX60 är utrustad med DIGITAL LINK som möjliggör överföring av video, ljud och styrkommandon via en enda LAN-kabel som kan dras upp till 100 meter för anslutning till t.ex. Crestron DigitalMedia.
Displayen kan monteras i både porträtt och landskapsformat.

Läs mer om TH-47LFX60»


Ny 20" touchpanel från CrestronCrestrons nya touchpanel TSD-2020 har en 20” Full HD 1080p-skärm med ett mångsidigt användargränssnitt för styrning av AV, belysning, klimat och annan teknisk utrustning. Samtidigt som den levererar utmärkt videoprestanda som en HD-TV eller dataskärm.

TSD-2020 är utformad för att användas med en DGE-2 Digital Graphics Engine vilket ger en elegant och kraftfull touchpanels kontrollösning med avancerad Smart Graphics, dubbla fönster för HD-video och H.264 streaming video.

 

Touchpanelen har en HDMI-ingång och en USB HID–port vilket möjliggör direkt anslutning till en DGE-2 över korta avstånd upp till ca 3 m.
En DigitalMedia 8G+ mottagare och sändare kan användas för att utöka ledningsavståndet mellan touchpanelen och DGE-2 upp till 100 m.

Läs mer om TSD-2020»Pakedge nya routerserie - K60D

Pakedge K6x routrar utgår och ersätts med K60D-serien. K60D-serien ger en bättre prestanda till samma pris som K6-serien och finns i nio olika kopplingskombinationer.


Följande routrar kommer utgå:

K6/K6U

K61-A/K61U-A

K62/K62U

K63/K63U

K64/K64U

K64H/K64HU

Läs mer om den nya K60D-serien »


Belysningskampanj på Crestrons CLED-armaturer

Just nu har vi en belysningskampanj på Crestron downlight för allmän belysning,

IP44 och IP65.

Armaturerna har ett inbyggt drivdon 230V för ljusreglering med vanlig glödljusdimmer. Uppbyggnaden på CLED är väl genomtänkt för maximal kylning och en riktigt fin ljusbild som är näst intill identisk med halogen.