Nyhetsbrev AV dec 2014

Färdigkonfigurerade routrar för professionella installationer

RE-1 och RE-2 har samma funktion och flexibilitet som High-End produkter men är paketerade för det lilla nätverket. Routrarna har 2 WAN-portar för redundans och 4 LAN-portar.

Enheterna kommer färdigkonfigurerade och all efterkonfigurering sker sedan genom ett enkelt och lättöverskådligt gränssnitt.

RE-1 och RE-2 är enkla att integrera i Pakedge molntjänst Bakpak, vilket innebär att du som återförsäljare har möjlighet att övervaka och konfigurera enheten på distans. 

RE-2 har dessutom 6 st förkonfigurerade zoner som gör det enkelt att dela in och gruppera nätverket, t.ex. en zon för datorer, en för telefoni och en för streamingprodukter. Zonerna arbetar oberoende av varandra och kan därmed inte störa varandra. RE-2 har även ett förkonfigurerat gästnätverk som är isolerat från övriga nätverk.  
Läs mer om RE-1 och RE-2>>


Crestrons fjärrkontroll med röststyrning - TSR-302

TSR-302 är en ny fjärrkontroll som hjälper dig att styra och kontrollera alla installerade system i ditt hem så som värme, belysning, säkerhet och andra inkopplade system.

Med den inbyggda röststyrningen kan du bland annat stänga av och sätta på olika enheter, byta kanal på tv:n och välja belysningsscener.

 

Touchskärmen (2,8”) ger dig enkel tillgång till dina system och ökad bekvämlighet.

Fjärrkontrollen har en lång batteritid och laddas via en induktiv dockningsstation.

Läs mer om TSR-302>>


 

Mångsidigt multirum ljudsystem - med utrymme för att växa


C2N-AMP-6X100 har 12 stereoingångar och 6 förstärkta stereoutgångar. Till utgång 5 och 6 finns även två speglade linjeutgångar, för aktiva högtalare eller subbasar.

Dessutom har den två oberoende linjeutgångar vilket innebär att enheten totalt kan förse upp till åtta individuellt kontrollerbara zoner med ljud. Systemet kan utökas upp till 24 zoner genom att koppla ihop (max) 4 st C2N-AMP-6X100 med varandra.

För att komplettera ditt multirum ljudsystem erbjuder Crestron ett urval av källkomponenter med avancerade funktioner för att leverera den ultimata ljudintegrationen i ditt hus.

CEN-NSP-1 möjliggör sömlös integration av din iPhone, iPod eller iPad via AirPlay eller usb, vilket gör att all musik och annat ljudinnehåll lätt kan väljas och styras direkt från en mobil enhet eller en Crestron touchskärm.

Läs mer om C2N-AMP-6X100>>


Mångsidig adapterring från Liberty Cable

 

Ökat användande av mobila enheter vid presentationer är en av anledningarna till att DL-AR2 skapades. De flesta presentationsenheter stöder endast två inmatningsformat, ofta HDMI för digital och VGA för analog.

Med DL-AR2 får du en smart HDMI-lösning som ger dig en enkel tillgång till fyra olika adaptrar: Mini DP, DP, Mini HDMI och Micro HDMI.

Adapterringen är en enkel och smidig lösning som håller adaptrarna på plats samtidigt som presentationsenheten alltid är redo för nästa presentatör.

Läs mer om DL-AR2>>

Nya prislistor

Nu finns det nya prislistor på hemsidan från:
- Yamaha PA

- Samsung PRO/LFD

- Samsung Hotell TV

- Panasonic projektorer
- Epiphan

- Pakedge

 

Använd ditt ÅF-login och klicka på downloads så kommer du till våra prislistor.

 

 

Två nya medlemmar i DMPS-familjen


DMPS-serien är ett kontrollsystem, en AV-matrixswitch, mikrofonmixer, ljudprocessor och förstärkare i ett. Allt tillsammans i en 3-höjds rackenhet avsett för stora som små projekt och installationer som t.ex. utbildningslokaler, konferensrum och hörsalar.

De nya enheterna DMPS3-200-C och DMPS3-300-C är utrustade med en inbyggd 3-serie processor som ger mer processorkraft, snabbare hastighet och ett utökat minne.

DMPS ger en flexibel signalrouting och en högpresterande signalbehandling i en och samma enhet, vilket sparar både tid och plats vid själva installationen.

Läs mer om
- DMPS3-200-C

- DMPS3-300-C

Självklart ingår de nya enheterna i vår Crestron säljtävling som du kan läsa mer om här!Världens största optiska skärm

Supernova XL finns tillgänglig i alla bildformat och storlekar upp till 5,3 x 3,0 m (240”). Materialet är DNPs prisbelönta högkontrastväv Supernova 08-85 som är känt för att leverera en kontrast- och färgrik återgivning även i starkt upplysta miljöer.

 

Duken är ingenjörsdesignad för att bevara en slät, enhetlig bildyta och dess specialdesignade inramningssystem håller duken konstant spänd.

Supernova XL är kompatibel med HD och 4K projektorer och passar perfekt för stora lokaler så som konferensrum, hörsalar och kyrkor.

Läs mer om Supernova XL>>Ny leverantör


Det danska företaget Clic är vår nya leverantör av snygga och funktionella kvalitetsmöbler för förvaring av ljud och bildprodukter. De modulbaserade möblerna gör det enkelt att anpassa och bygga din egen möbel så att den passar perfekt hos just dig.

Clic-möblerna har en diskret och modern design med möjligheter att dölja t.ex. högtalare, kablar, subwoofer, spelkonsoler och allt annat du inte vill ha framme.

Alla modeller, dörrar och lådor finns i svart och vitlackat trä samt ek eller svart ask. Det går även att beställa tygdörrar i flera olika färger.

Som tillval kan du beställa försänkningar i möblerna där du kan placera din iPad, iPhone eller dockningsstation som en del i interiören.

Läs mer om Clic om deras produkter>>

Vi önskar er en riktigt

God Jul och ett Gott Nytt År! 

Vi vill passa på att tacka våra kunder för året som gått! Vi ser fram emot att få fortsätta arbeta tillsammans med er under ett spännande 2015.

Under julhelgerna kommer vi ha öppet som vanligt men med en begränsad bemanning. Notera även att många av våra leverantörer har långledigt och att detta kan medföra längre leveranstider!