Nyhetsbrev AV-teknik oktober 2013

Nya infiNET EX trådlösa expanders


Crestron har lanserat två nya InfiNET EX trådlösa expanders, INET-IOEX-RYIO och INET-IOEX-IRCOM.

För de som vill lägga till trådlös styrning av seriella-, IR- och reläenheter utan att behöva dra nya kablar är detta en enkel och prisvärd lösning. Storleken gör att de kan monteras diskret bakom en skärm eller på en vägg. De kan enkelt styras från en touchscreen, knappsats, fjärrkontroll, smartphone eller surfplatta.


INET-IOEX-RYIO har två isolerade reläer och två digitala ingångsportar som kommunicerar med ett Crestron styrsystem. Det trådlösa InfiNET EX nätverket gör det möjligt att kontrollera och övervaka fjärranslutna enheter såsom garagedörröppnare, sensorer och motoriserade skärmar.
Läs mer >>

INET-IOEX-IRCOM möjliggör trådlös kommunikation mellan Crestrons styrsystem och enheter såsom TV, kabelboxar, bildskärmar, projektorskärmar, AV-komponenter, switchar och annan utrustning som är kontrollerbar med seriella- eller IR kommandon.

Läs mer >>


Audio expander från Crestron


 

SWE-8 är en expander med 8 lågnivåutgångar för Sonnex Multiroom Audio System (SWAMP - 24X8) från Crestron. Utgångarna består av 4 analoga och 4 SPDIF-utgångar vilka alla inkluderar Crestron Home (CH) CAT5 balanserade ljudutgångar för långa distanser. SWE-8 kan installeras tillsammans med SWAMP-24X8 i ett rack eller separat där det passar. Plug-and-play anslutningen ger en mycket enkel installation med full tillgång till samtliga SWE-8 funktioner som tillhandahålls genom SWAMP-24X8.

Läs mer >>


Sennheiser LSP 500 PRO
 

Sennheisers nya portabla och trådlösa PA-högtalare för alla typer av evenemang installeras snabbt och lätt. De staplingsbara högtalarna är utrustade med en mottagare för tre trådlösa mikrofoner, USB-anslutning och Bluetooth. LSP 500 PRO har två laddningsbara batterier med en drifttid på upp till 7 timmar vardera. De kan enkelt bytas ut medan de är i drift för att förhindra avbrott under evenemanget.

Med LSP 500 PRO-appen för iPad kan alla grundläggande funktioner justeras på upp till 20 högtalare samtidigt, vilket eliminerar behovet av ett mixerbord och extra sladdar.

Läs mer >>


Ersättningstabell från Mitsubishi till Panasonic projektorerMitsubishi Electric meddelade i förra veckan att de har slutat tillverka projektorer och LCD monitorer. Vi har istället påbörjat ett samarbete med Panasonic som är en av de starkaste tillverkarna i branschen.
Här kan du hitta vår ersättningstabell >>

 

Crestrons nya trådlösa knappsats

 

HTT-B2EX-BATT har ett stort användningsområde eftersom den inte behöver någon extra kabeldragning. Knappsatsens enkla design gör att den kan placeras vart som helst i ett rum, t.ex. på bordet i konferensrummet eller på ett nattduksbord. Knappsatsen har två knappar och drivs av ett litium knappcellsbatteri med hög prestanda och lång batteritid. Utrustad med Crestron InfiNET EX teknik kan HTT-B2EX-BATT vara trådlöst ansluten till ett Crestron styrsystem.

Läs mer >>


vControl – WolfVisions app för visualizersDen senaste visualizer fjärrkontrollsappen vControl från WolfVision finns nu tillgänglig för Android, Windows Phone 8 och iOS. Appen som tidigare är känd som WVRemote har fått en helt ny design och är optimerad för smartphones och surfplattor. Det blädderbara bildminnet gör att presentatören kan förhandsgranska allt externt material på en mobil enhet och använda den anpassningsbara knappsatsen för att trådlöst styra en presentation.

Läs mer >>


Du har väl inte glömt att anmäla dig till vår Roadshow? 


I november åker vi ut på vår Roadshow där vi kommer fokusera på nyheter från världsledande fabrikat. Vi kommer bland annat premiärvisa Crestron RL, collaborationlösningen som tar Microsoft Lync-möten till konferensrummet, Sennheisers nya trådlösa ljudanläggning LSP 500 och Kaleidescapes underhållningsserver Cinema One.

Under dagen kommer du även kunna ta del av intressanta föreläsningar. Bjud gärna med dina kunder för att visa vilka nya produkter och lösningar som finns på marknaden.

Klicka här för att anmäla dig och se vårt seminarieprogram >>


 

CinemaOne från Kaleidescape blev årets produkt på CEDIA 2013Nya Cinema One är en prisvärd allt-i-ett filmserver som lagrar upp till 100 Blu-ray, 600 DVD-filmer eller 6000 CD-skivor med samma bild- och ljudkvalitet som originalet.

Cinema One är den första produkten i Kaleidescapes nya Cinema line, en serie med fokus på modern design, pris samt enkelt handhavande och installation.
Läs mer >>