Nya takhögtalare från Bay Audio

 

 

Nu har Bay Audios nya högtalarserie, Phantom, lanserats. Vi är imponerade över både konstruktion, design och ljud-kvalitet. Den nya konstruktionen får

dem att låta som 8-tums högtalare trots sin storlek på 6,5 tum. Det nya designade magnetgallret och den nästintill obefintliga ramen gör dessutom högtalarna  estetiskt tilltalande. Med ett baselement med 25% större talspole och diskant med sluten låda levererar högtalarna tight, djup bas med en bred ljudspridning och ett rent, kraftfullt ljud. Högtalarnas robusta konstruktion minimerar också oönskade svängningar. Serien består av fem olika modeller - instegsmodell, singel-stereo, marin, mid-end och high-end. (art.nr BA-PCx)

Trådlösa dimrar från Crestron

Slipp onödiga kabel-dragningar och styr istället belysningen via RF. Crestrons nya

 

CLCI  serie  är ett bra alternativ i både nya och befintliga anläggningar där man på ett snabbt och enkelt sätt vill skapa en trådlös kommunikation. Med en inbyggd infiNET EX™-teknik kan de anslutas till ett redan befintligt Crestronstyrsystem för en komplett ljusstyrning.

   

 

ClearOne University

Nu erbjuder ClearOne ett antal  web-baserade utbildningar för certifiering, tekniska tips och mycket mer. Du kan bland annat välja mellan klassrumsundervisningar och olika tutorials. Börja utbilda dig redan idag genom att följa länken nedan.

   

 

Nya medarbetare på Special-Elektronik

Special-Elektroniks personalstyrka har utökats ytterligare. Sedan årsskiftet har fem nya medarbetare anställts.

 

Ett kärt återseende är Jonathan Kax. Han kommer att fokusera på att stötta Crestron programmerare tillsammans med Henrik på vår Crestronsupport. 

 

Linda Eliasson kommer att arbeta med webben såväl externt som internt. Har du synpunkter eller önskemål på vår hemsida är du välkommen att kontakta Linda. 

 

Alexander Engkvist kommer att arbeta som tekniker på vår serviceverkstad. Hans fokus är tillverkning av kundbeställda kablage och kabelkanaler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Efterlängtad processor från Crestron

 

Nu är den revolu- tionerande serie 3 processorn från Crestron här!

MC3 är den första produkten i nya 3-serien av processorer som erbjuder otroliga prestanda. Den är 20 gånger snabbare än serie 2 processorerna och har ett expanderbart minne till 1TB. En ny unik funktion är att du kan arbeta med flera fristående program samtidigt. Processorn har även en inbyggd gateway för att på ett mer kostnadseffektivt sätt koppla till trådlösa enheter såsom fjärrkontroller, termostater m.m.

   


Magenta HD One DX och LX

Magenta Research släpper nu två uppdaterade varianter på sin tidigare HDMI extender,HD One.

 

De två nya heter HD One DX och LX. Båda klarar HDMI 1.3 med 1080p upp till 100m. HD One DX transporterar bild & ljud medan LX också transporterar IR och RS-232 dubbelriktat, allt på en enda CAT kabel!

   

Glöm inte att anmäla dig till vårt teknikevent 24-25 maj

Nu börjar vårt teknikevent närma sig. I år kommer det vara större än

 

någonsin och omfattar både AV-teknik och kabel-TV/fiberoptik. Eventet kommer att innehålla allt ifrån tekniska utbildningar och en högkvalitativ utställning till roliga aktiviteter och gemensam middag. Notera även att vissa utbildningsaktiviteter kommer att hållas dagen före eventet samt på förmiddagen dag ett.

   


Tips, guider, FAQ m.m

- För dig som har ett ÅF login

Vi vill bara påminna dig om att du som ÅF hittar alltifrån Crestrontips, system- och produktbroschyrer, guider och FAQ på vår hemsida. Har du inte redan skaffat ett login, klicka på länken nedan.

   


Kopplingsscheman från Crestron

Vet du och din kund exakt hur Crestrons produkter hänger ihop och pratar med varandra? Om inte så kan du ladda ner olika kopplings-scheman från Crestrons hemsida.

   

Dessa kan du sedan använda vid offerter, presentationer etc. Följ länken nedan för att komma till tillgängliga scheman.