Magentas nya Voyager serie

Med Magentas nya Voyager serie kan analoga och digitala signaler förlängas, distribueras eller switchas i ett och samma system. Systemet hanterar såväl HDCP som EDID kryptering och klarar avstånd upp till 30 km över fiber!

All distribution kan ske med en okomprimerad upplösning på upp till 1920X1200 och i samma fiber skickas även IR, RS232 samt USB 2.0.

Likt tidigare Magenta produkter kan mottagarna seriekopplas för enkel och flexibel installation. Voyager serien är moduluppbyggd och beställs efter behov. Läs mer »

Unika motordukar från AVERS Screens

Vi kan med stolthet introducera en ny tillverkare av projektionsdukar. Avers Screens erbjuder högkvalitativa dukar till ett bra pris. De har en unik design på dukkasetterna och ett enkelt och unikt montagesystem. I produktportföljen finns allt från manuella dukar till motordukar upp till 6 meters bildbredd. Det finns dessutom en rad olika dukmaterial att välja mellan. Företaget bildades 1996 och deras  produktsortiment finns i ett flertal länder i Europa. Prislista finns att ladda ner på vårt ÅF login inom kort. Läs mer »

HDMI splitter och problemlösare i ett!

Nya HD-DA-2 från Crestron är en HDMI splitter med unika egenskaper. Den möjliggör att separera ut ljudet från den inkommande källan till en analog eller SPDIF signal. Åt andra hållet finns även möjligheten att slå samman en inkommande analog eller SPDIF ljudkälla med en utgående HDMI ström. Detta kan t.ex användas för att sammanfoga en DVI och SPDIF signal till en komplett HDMI signal med både ljud och bild. Dessutom finns en inbyggd EDID hantering. Läs mer »

Mitsubishi Electrics displaydagar

Boka redan nu in den 3-4 november. Då kommer nämligen Mitsubishi under två dagar i Stockholm att visa upp de senaste nyheterna inom displayteknik. De kommer även att informera, inspirera och utbilda  kring området. Anmäl ditt intresse redan nu genom att kontakta någon av våra säljrepresentanter. Mer info kommer inom kort.

Använd din Vizualizer som webbkamera

Med en ny kostnadsfri mjukvara från Wolfvision kan nu en vizualizer även användas som en högkvalitativ webbkamera. Koppla din vizualizer till en dator via USB och dela med dig av live bilder över nätet. Ladda ner den kostnadsfria mjukvaran här.

Exklusiv Mitsubishi distributör  i Danmark

Nu är vi även  exklusiv  distributör i Danmark för Mitsubishis hela utbud av hemmabioprojektorer. Vi levererar naturligtvis också Mitsubishis övriga sortiment av projektorer och displayer.

Special-Elektronik på easyFairs elmässa

Den 20-21 oktober är det dags för easyFairs elmässa i Stockholm. Vi finns på plats i monter C15:20 där vi bland annat kommer att visa upp Crestrons intelligenta belysningsstyrning. Passa på och träffa oss och diskutera hur du kan erbjuda intelligenta lösningar till dina kunder.

Missa inte John Sandells föreläsning "Det smarta hemmet - på riktigt!" den 20 okt kl 8.30. Vad är ett smart hem och vad vill användaren egentligen ha? Idag kan alla hemmets funktioner integreras för ett bekvämareliv. John går igenom några verkliga case innehållande bland annat styrning av belysning, energi och underhållning.


Hälsningar,
Special-Elektronik AB