Crestron V-panel - Den första touchpanelen med stöd för 1080p HD

Nu lanseras nästa generation av touch-paneler. Crestron V-Panel™ tar dem till en helt ny nivå av stil och funktion.

Crestron V-Panel™  är namnet på den ultratunna pekskärmen för styrsystem med möjlighet att för första gången visa 1080p HD. Den ger dig en fullständig kontroll över ditt hem och du kan nu få tillgång till HD multimedia-innehåll vart du än befinner dig. Njut av Blu-ray filmer i 1080p, surfa på Internet eller visa strömmande media från Internet eller IP-kameror.

Med ett djup på endast 50 mm är Crestrons V-paneler de tunnaste tillgängliga på marknaden. Med industristandarden VESA Mount som fästanordning kan panelerna praktiskt taget placeras var som helst i hemmet. Panelen finns i 12" resp 15" och kan användas som både en pekskärm och en platt HD Display.

Den innovativa designen för V-panelen uppnår flera fördelar genom att separera grafikmotorns hårdvara från displayen. Då panel och motor kan väljas oberoende av varandra kan panelen bäst anpassas till användarens önskemål. Det finns ett val mellan de två grafikmotorerna DGE-1 och DGE-2 och dessa gör det möjligt att visa både HD (HDMI / HDCP) och analog video (VGA, komponent, och strömmande media från online video, digitala medierservrar och webbkameror). Dessutom kan V-panelerna kommunicera med Crestron's DigitalMedia serie. Grafikmotorerna ansluts via en komposit-eller S-videoingång och DGE-1 kan hantera ett fönster med en skalbar display medans DGE-2 ger två fullt skalbara displayer.

Läs mer om V-Panel™ 12" »

Läs mer om V-Panel™ 15" »

InAvation awards 2010

Under årets ISE-mässa i Amsterdam som gick av stapeln för ett par veckor sedan delade branschen ut årets mest åtråvärda pris, inAVation awards. Priset är uppdelat i två huvudkategorier: genomförda projekt och produkter/teknologier. Vi kan glädjande konstatera att de produkter och teknologier våra tillverkare kommit med har varit riktigt, riktigt bra - hela fem kategorier tog vi hem! Se nedan för de vinnande koncepten:

Residential Video Processing or Distribution Vinnare: Crestron Digital Media

Commercial Projector Vinnare: Projectiondesign FL32

Residential Projector Vinnare: Avielo Kroma med ReaLED teknologi

Residential Control Vinnare: Crestron TPMC-3X

Mounting solution - Commercial or Residential Vinnare: Chief WM230 Short throw stativ

Plötsligt blev full-HD lågupplöst...

Projectiondesign fortsätter sin linje av kvalitet och innovation. Med den nya projektorn  F35 uppnås en helt ny upplösning på hela 2560x1600 (WQXGA). Dessutom kan den hantera en extremt hög bandbredd, har en Dual-arch teknik med dubbla lampor, en 24/7 drift samt applikationsanpassade konfigurationer.

Med sin höga upplösning och bandbredd samt en felfri bildkvalitet finns det ingen projektor på marknaden som mäter sig med denna modell. F35 har totalt fyra bildingångar samt ett brett utbud av linser och erbjuder därmed en stor flexibilitet.

För mer info, kontakta våra AV-säljare eller klicka här.

Smarta videoväggar från CHIEF

Nu lanserar Chief två nya fästen i  Fusion serien, LSMVU och MSMVU. Fästena är perfekta för videovägg applikationer och erbjuder en enkel installation och underhåll för flera skärmar. Då fästena är utdragbara underlättas både montering och service. LSMVU står för large och är anpassat för stora skärmar medan MSMVU är anpassat för medelstora skärmar. Läs mer här »

Kraftfull och prisvärd projektor i ett litet format

Mitsubishis nya FD630U är en professionell och prisvärd full-HD projektor. Den är snyggt designad i vit pianolack och är perfekt för professionella installationer som kräver full-HD såsom utbildningssalar, konferensrum och mediaproduktion. Bland projektorns funktioner finns en skarp optik och en lång lamptid på upp till 5000 h. Den har ett högt ljustryck på 4000 ANSI lumen, en lampaccess från ovansidan och dessutom drar den mindre än 1W i standby läge. Med en ny funktion kan användaren mixa olika ljudkällor. Tack vare flera olika ljudingångar kan till exempel programljud kombineras  med mikrofonljud direkt i projektorn. Missa inte de nya småsyskonen i samma serie: WD-620U (WXGA, 4000 ANSI) och XD-600U (VGA, 4500 ANSI).

 


Hälsningar,
Special-Elektronik AB