Kaleidescape - nu med Blu-ray

Kaleidescape lanserar nu nästa generation av underhållningssystem med Blu-ray stöd och en ny M-klass arkitektur. Med detta skapas världens första multizon filmserver för Blu-ray samt en plattform som öppnar vägar för framtida innovationer. De två nya spelarna heter M300 och M500. Den förstnämnda ersätter tidigare Kplayer 300 och erbjuder nu även stöd för Blu-ray och den nya arkitekturen. M500 har även importeringsmöjligheter, lokal uppspelning och krävs för identifikation av Blu-ray skivor. KPLAYER-M300 och KPLAYER-M500 i produktkatalogen »

Två nya full-HD projektorer från Mitsubishi

Nu lanserar Mitsubishi två nya full-HD projektorer, HC3200 och HC3900, som bygger på deras topptestade projektor HC3800. HD-optiken är helt i glas, de har ett stort zoomomfång på 1,5x zoom, 5000 brinntimmar, ett lågt fläktljud (25dB) och många olika bildinställnings-möjligheter. HC3200 är en perfekt instegsmodell till ett förmånligt pris. HC3900 har en ljusstyrka på 3000 lumen och är avsedd för ljusa miljöer där man inte kan eller vill mörklägga helt. Perfekt till ditt vardagsrum men passar också utmärkt i den mer krävande sportbarmiljön. HC-3200 och HC-3900 i produktkatalogen »

Crestron App för IPAD

Med Crestrons nya app förvandlas Apples IPAD™ till en touchpanel. Du får nu möjlighet att via din IPAD styra ditt Crestron system.

För dig som programmerar Crestron, följ länken för ett demoprogram. Crestron demoprogram »

3D, satellitmottagning och Internet@tv i nya Samsung

Nu har årets nya Samung modeller lanserats. Nytt för i år är 3D tv vilket Samsung har satsat stort på. Dessutom har ett flertal av de nya modellerna inbyggd HD satellitmottagare (DVB-S). Med den nya funktionen  Internet@TV (finns till de flesta modellerna) kan du ladda ner olika applikationer precis som till en Android eller Iphone. I dagsläget kan du bland annat använda Skype i din TV. Exempel på andra applikationer är youtube, olika vädertjänster och nyheter. I framtiden är det även planerat för nya applikationer såsom SVT-play och TV-4 play.  En annan nyhet är att tv program eller filmer kan spelas in på en USB sticka eller extern hårddisk. Detta kan ske samtidigt som du tittar på programmet eller när tv:n är avstängd.

Ett snabbt frame grabber kort för högupplöst video

Nu har leveransen av Epiphan Systems  nya  VGA frame grabber kort påbörjats. Till skillnad från tidigare externa modeller är det nya kortet utformat som ett instickskort till en dator. Detta medför en högre prestanda då upplösningen på videosignalen nu enbart påverkas av datorns kapacitet.

Kortet, VGA2PCIe, används för realtidsinspelning av högupplösta videosignaler från en dataskärm och passar utmärkt för allt ifrån säkerhet och utbildning till medicinska applikationer.

VGA2PCIe, är en PCI Express baserad frame grabber och videoenhet som kan konvertera en VGA-signal till ett digitalt format som är kompatibelt med en dator. Till skillnad från många andra framegrabbers komprimeras inte signalen på VGA2PCIe och kan därför fånga HD upplöst video vid bildhastigheter på upp till 85 bilder per sekund.  Bildhastigheten är inte beroende av innehållet i de inspelade signalerna vilket innebär att ett minimum på 35 bilder per sekund aldrig kommer att underskridas oberoende av ingångskälla.

VGA2PCIe är kompatibel med x1, x4, x8 och x16 PCIe kortplatser och fungerar perfekt för en VGA-ingång med en upplösning på upp till 1920x1200. Med sitt integrerade bufferminne kan kortet dessutom säkerställa att man inte tappar någon enstaka frame. Detta ger därmed användaren en 100% förlustfri videoinspelning.

För utvecklare och integratörer som vill använda VGA2PCIe som en del av en anpassad lösning ingår fria exempel, SDK och API. Dessutom kan VGA2PCIe användas som en högupplöst webbkamera i Windows (via DirectShow), Linux (via Video4Linux) och Mac OS (via QuickTime).

Frame grabbers, även känt som videoinspelningskort, är interna eller externa instrument som är avsedda för inspelning av en analog videosignal och digitaliserar den till ett format som kan läsas av en dator. Genom användandet av frame grabbers kan man fånga, spela in och sända videosignaler med hjälp av Windows, Linux eller Mac OS.

Epiphan Systems utvecklar, tillverkar och säljer ett sortiment av innovativa VGA/DVI signalbehandlings-produkter. Epiphans produkter är externa lösningar för att fånga, spela in, broadcasta och skriva ut output från datorskärmen.

VGA2PCIE i produktkatalogen »

Jenny och Silja startar eget

Från och med den 31 maj kommer Jenny Näsfält och Silja Trenkler att driva en egen designbyrå som heter Cobra. Där kommer dom bl.a att erbjuda webbdesign och grafisk design för Crestron touchpaneler. Alla Special-Elektroniks kunder är välkomna att kontakta dom direkt via www.cobradesign.se om man behöver hjälp med designtjänster. Vi önskar dom lycka till!

En kaxig konsult

Från och med den 24 maj finns Jonathan Kax åter hos oss i Karlstad. Vi hälsar honom varmt välkommen tillbaka. Han kommer i första hand arbeta med externa konsultuppdrag inom AV teknik och Digital Signage.

 

 


Hälsningar,
Special-Elektronik AB