AV-branschen är mitt i ett teknikskifte där analoga ljud- och bildsignaler fasas ut till förmån för nya digitala HD-signaler. HDMI och DisplayPort är nya signalstandarder som ger fantastiska möjligheter samtidigt som det ställer nya krav på de som arbetar med AV-installationer i hem, företag och offentlig miljö.


Att praktiskt distribuera och växla HD-signaler till flera displayer är komplext. Hur bygger man en HD bildlösning för hela hemmet? Hur hanterar man nya digitala signaler tillsammans med analoga signaler i en professionell och framtidssäker AV installation?

Crestron DigitalMedia™

Crestron DigitalMedia är det första systemet på marknaden som klarar av att hantera både den nya generationens digitala HD-signaler och äldre analoga signaler i ett och samma system.

 

Med denna lösning slipper du buntar med kablar och i ett DigitalMedia system visas all bild i realtid med minimala switchtider vid källbyte. Systemet kan också användas som ett verktyg för att felsöka och analysera digitala signaler. DigitalMedia serien består av sändare, matriser och mottagare.

   

Crestron

Crestron är världsledande på styrsystem och teknikintegration inom AV. Med deras produkter kan du integrera tekniken i Ditt hem eller företag och ta kontroll över Din TV, Projektor, DVD spelare, ljudanläggning, belysning, klimatkontroll och mycket mycket mer. Med Crestrons styrsystem är det bara fantasin som sätter gränserna.

 
   

 

 

 

Certifiera dig!

Nu kan du som återförsäljare av Crestron certifiera dig inom systemdesign och DM teknik genom deras nya DigitalMedia utbildning. Kurserna kommer inom en snar framtid att vara ett krav för att få arbeta med DigitalMedia. Notera att kurserna hålls hos Crestron i Belgien.
 

DMC-D - Certified designer

DMC-D är en kostnadsfri endagskurs som går

 

 

igenom de grundläggande skillnaderna mellan analoga och digitala system. Du får även inblick i hur du designar ett tillförlitligt system.

 

DMC-E = Certified Engineer

DMC-E är en tredagars kurs som i detalj går igenom

 

 

varje aspekt vid en DigitalMedia systeminstallation såsom programmering, diagnostik, testning och rapportering. Då det är många hands-on övningar med förbrukningsmateriel är en avgift på 1000 USD förknippad med kursen.

DMC-D kursen ingår i DMC-E kursen och vill du även ha denna certifiering kan du fortsätta dina studier under de kommande två dagarna. Se aktuella kursdatum nedan:

16 Nov: DMC-D, 17 + 18 DMC-E

30 Nov: DMC-D, 1 +2 Dec DMC-E

21 Dec: DMC-D enbart

6 Jan: DMC-D enbart

11 Jan: DMC-D, 12 + 13 DMC-E

 Kurserna är uppskattade och blir snabbt fullbokade. Registreringen är därför begränsad till två personer per företag och per klass. Anmäl dig redan idag genom att skicka ett mail till emma.aman@specialelektronik.se. Skriv hur många personer ni vill anmäla, vilken kurs och vilka datum som är intressanta.