av-teknik - nyheter april 2010

Knivskarp video över CAT7

Efter många kundförfrågningar på den europeiska marknaden kan Magenta Research nu erbjuda en högkvalitativ CAT-7 videoöverföring.

AK500 C7 är namnet på deras nya CAT7 länk som bygger på deras beprövade MultiView serie.  Utöver en knivskarp videoöverföring har extendern även överföring av audiosignaler och seriell kommunikation.

CAT7 är även känt som klass F eller folierad Twisted Pair (FTP). Det är en robust kabel som tack vare sin dubbelskärmning är okänslig för störningar.

AK500 C7 har noggrant kalibrerats speciellt för CAT7 och till skillnad från andra förlängningsprodukter ger extendern en hög videoprestanda utan signalförlust och färgfel. Den kan användas till ett brett spektrum av CAT-7 applikationer. Antingen som en enkel punkt-till-punkt-länk eller som en del i en större lösning.

Den stöder en upplösning på 2048x1536 (QXGA) @70Hz upp till 152m samt HDTV 720p, 720i ,1080p och 1080i.

 

WolfVision's VZ-9plus³ vinner "Designernas Nobelpris"

WolfVision's vizualizer VZ-9plus³ har belönats med Red Dot Design Award 2010. Ett pris som är klassat som ett av de mest prestigefyllda internationella designutmärkelserna.

Med mer än 4,000 bidrag från totalt 57 olika länder lyckades dokumentkameran imponera på juryn.  VZ-9plus³ fick en "Best of the Best" utmärkelse, som står för högsta designkvalitet!

Wolfvisions Vizualisers har blivit en global standard vid ett stort antal universitet och företag. Med den tredje upplagan, VZ-9plus³, kan du så enkelt som aldrig förr placera ett föremål på kamerans arbetsyta. Med inbyggda laserpekare kan du lätt se vart kameran ”tittar”. Detta möjliggör en enkel positionering av objektet. Andra viktiga inslag i VZ-9plus³ är en upplösning uppmätt till 820 linjer, en större optik för bättre optisk zoom samt bättre ljus för mindre reflektioner och skuggor. Dessutom har VZ-9plus³ en USB port för lagring/visning av ett obegränsat antal bilder samt streamingmöjligheter via nätverk. VZ-9plus³ (WV-102004) i produktkatalogen »

Touchpanelen för infällnad i bordsskiva

Crestrons bordsbrunn med en integrerad touchpanel är en smidig lösning när du vill dölja din elektronik. I en infälld bordsskiva sitter en 3,6” touchpanel i färg som kan vinklas för en användarvänlig lösning. Panelen har tio programmerbara tryckknappar   och ett anpassningsbart användargränssnitt för kontroll av AV, belysning och andra funktioner.

Både Cresnet och höghastighets-Ethernet är en standard för panelen. Detta ger en bra nätverksintegration och smidig kommunikation med Crestrons kontrollsystem. Tack vare ett inbyggt kabel förvaringsfack kan ett brett utbud av anslutnings-möjligheter erbjudas.

 

Crestron DigitalMedia - nu även med SDI ingång

Crestron har lanserat ett nytt ingångskort, DMC-SDI,  till deras Digital Media serie. Med det nya kortet tillkommer en SDI-ingång som stödjer SD-SDI, HD-SDI och 3G-SDI format. Genom en enda koaxialkabel kan kortet hantera HD-video signaler upp till 1080p, och 8 kanaler 24-bitars digitalt ljud. Utöver SDI-ingången finns även en HDMI-utgång och en analog stereo ljudutgång.

Ett billigare dimmeralternativ

Nu finns ett billigare alternativ till Crestrons DIN- monterade universaldimmer.  Till nästan halva priset får du en 4-kanals dimmer med 4 x 2,5 A. Den nya modellen heter DIN-1DIM4 och passar dig som inte behöver en universal dimmer utan klarar dig med t.ex en 220V halogen spotlight.

The art of Crestron

I Crestrons nya broschyr "The art of Crestron" kan dina kunder läsa om hur Crestrons teknik kan förenkla deras vardag.

Läs broschyren The art of Crestron »

Vi bygger nytt lager

Nu är det snart 3 år sedan vi byggde ut vårt lager och det börjar återigen bli trångt. Därför har vi startat bygget av nästa etapp. Vi är i slutfasen och det nya lagret beräknas vara klart inom ett par veckor.


Hälsningar,
Special-Elektronik AB