Teknikseminarium 19-20 Maj

Nu är det återigen dags för vårt årliga teknikseminarium som du inte bör missa. Planeringen är i full gång och den 19-20 Maj ser vi fram emot ditt besök i Sunne där vi kommer att hålla till denna gång. Seminarieprogrammet är under bearbetning och det kommer att bli en riktigt intressant mix av ämnen inom ljud och bild, både för proAV och residential. Utställarlistan är inte färdig än men följande företag är klara: Bay Audio, Future Automation, projectiondesign, Bjurab, Kramer, Genelec, Dise, Magenta Research, Kaleidescape, WolfVision, Chief, Liberty Cable och Crestron. Anmäl dig redan nu för att ta del av våra reserverade rum på hotell Selma Lagerlöf. Skriv ut bifogad blankett och faxa den till 054-55 51 58.

TPS-6X – nu även i vitt

Den trådlösa touchpanelen, TPS-6X, som kombinerar high-end look och prestation i en mångsidig och ergonomisk design, har nu även lanserats i vitt. Tack vare ett bredare färgval passar TPS-6X nu in i ännu fler miljöer. Panelen erbjuder ett optimalt användargränssnitt för att till exempel kontrollera hemmabio eller multimediepresentationer. Den stora skärmytan och möjligheten till portabel användning gör att TPS-6X kan integreras i olika typer av miljöer för att styra många olika typer av utrustning och system.

Crestron expanderar sin energieffektiva produktlinje

Inom kort lanserar Crestron sina nya sensorer, GLS-serien. Sensorerna anpassar sig till förändrade förhållanden och är lämpade för integrering med Crestrons styrsystem. De har en närvaroindikering och inbyggda ljussensorer för styrning av olika ljusnivåer. Detta innebär en minskad energiåtgång. Dessutom finns de i flera olika versioner (dubbla sensorer, IR och ultraljud) och de finns för både tak- och väggmontage. I och med detta passar sensorerna in i  de flesta miljöerna.

Chief i Karlstad

Sedan något år tillbaka har vi jobbat med ett antal stativ och fästen från Chief. Främst lite kraftigare modeller som komplement till SMS. Efter mycket förfrågningar tar vi nu nästa steg i samarbetet och börjar distribuera hela deras sortiment. Ett brett utbud med nyckelprodukter kommer finnas på lager, resten tas hem på förfrågan.

Projectiondesign – ny lampteknik

Projectiondesign tillverkar högpresterande DLP® projektorer som enligt flera tester är de bästa i sin klass. Tack vare en ny lampteknik, VIDI, kan ett utbud av projektorerna nu leverera en ännu bättre bild. Denna teknik generar en bättre gråskala, stabilare lampa och en ökad kontrast. Modeller som tillämpar detta är F12, F22 och F32 och de är dessutom designade för 24/7 drift. Notera att F32 även har dubbla lampor som kan bytas under drift.

Garantireparationer på Mitsubishi och projectiondesign

Vår serviceverkstad har nu skrivit ett avtal om reparationer på projektorer med både Mitsubishi och projectiondesign. Det innebär att vi nu kan ta hand om både garanti- och vanliga reparationer på dessa fabrikat.

Hälsningar,
Special-Elektronik AB