WolfVision goes LED

En LED belysning med livslängd upp till 30,000 h och en uppmätt upplösning på upp till 1550 linjer är ett par exempel på nya funktioner hos den tredje upplagan av WolfVisions populära och unika takvisualizers. Visualizers som likt tidigare modeller är framtagna för att digitalisera fysiska objekt eller dokument och tack vare den unika takplaceringen får du en snygg och smidig lösning. De är utrustade med ett synkroniserat ljusfält för att enkelt kunna se var kameran ”tittar”. Användningsområden är idag tex visning av bevismaterial i en domstol eller medicinska operationer där ingreppet kan följas live från en lektionssal. Den är även vanlig i såväl bygg- som tillverkande industri för att enkelt kunna visa objekt eller ritningar för en större grupp. De nya modellerna heter VZ-C12³ (WV-100013) och VZ-C32³(WV-100014) och båda modellerna visar tydligt på WolfVisions inställning till perfektion. Många viktiga detaljer har förbättrats och några nya innovativa funktioner har lagts till. Största skillnaden mellan de två modellerna är färgåtergivningen då VZ-C32 har ett 3CCD chip vilket leder till 100 % korrekta färger.

Nya CAT5 och HDMI extenders från Magenta Research

CYAN är namnet på Magenta Researchs nya serie av CAT5 extenders avsedd för såväl hemma- som professionell miljö. Den baseras på en enkel, kvalitativ och kostnadseffektiv överföring av högupplöst video över CAT5/UTP kabel och finns i totalt 4 olika utföranden: VGA (76m), HDMI (23m), Component (100m) och Audio (610m). Cyan HDMI stöder överföring av 1080p HD-video och ljud upp till 23 meter. Det långa avståndet och en mycket klarare bild är en av anledningarna till att använda CYAN HDMI som alternativ till en lång HDMI kabel.

Förutom den nya CYAN serien har Magenta Research även lanserat en helt ny HDMI extender, HD-One, som till skillnad från många andra lösningar eliminerar behovet av en andra UTP kabel. Den har enbart en nätdel på sändarsidan, är fullt HDCP-kompatibel och kan utöka okomprimerad 1080p video med ljud till 46m eller 1080i/720p video med ljud upp till 61m.

Crestron inwall motor controller

Med crestrons nya och smidiga relämodul, CH-HRMOT1-IW, kan du nu styra din elektronik utan en synlig enhet. Modulen är avsedd för hemmamarknaden och är utformad för styrning av motorer via cresnet såsom dukar, elektriskt driva markiser etc. Tack vare det lilla formatet kan den monteras i en vanlig apparatdosa och därmed smidigt gömmas undan.

Mitsubishis storsäljare i ny upplaga

Nu har efterföljarna av Mitsubishis populära projektorer XD-1000U och XD-2000U lanserats på marknaden. En av modellerna heter XD-3200U och är konstruerad för en enkel installation och ett smidigt underhåll. Bland de förbättrade funktionerna finns en förenklad utbytesprocess av projektorlampan, en tyst styrning via LAN/RS232 och ett nytt färghjul.

Mitsubishi har dessutom ersatt storsäljaren XD-520U med XD-280U. Tack vare Mitsubishis BrilliantColor behandling kan projektorn producera ett rikare färgspektrum än många av projektorerna på marknaden. Andra egenskaper är bland annat en RS232 styrning och HDMI ingång.

Sommaröppet

Vi håller som vanligt öppet hela sommaren, om än med begränsad bemanning V28-33.

Trevlig sommar!

Hälsningar,
Special-Elektronik AB