Musik, film och ... magisk teknik

Med AudioControls nya hemmabioförstärkare, Concert AVR-1, får du en perfekt kombination av prestanda, flexibilitet och stil. Den är utvecklad för Custom Install marknaden och tack vare AudioControls 30 åriga erfarenhet av mätinstrument baseras den på en unik och egenutvecklad plattform.

Med ett integrerat mätsystem kan ditt system kalibreras med en större noggranhet än tidigare. Andra viktiga funktioner är en HDMI hantering med inbyggd scaling av analoga bildkällor till 1080, en ljudhantering av studioformaten Dolby True HD och klass-H teknik. Denna teknik resulterar i en bättre prestanda och en minskad strömförbrukning. Förstärkaren är styrbar både via RS-232 och IR  (levereras utan fjärrkontroll). Dessutom är Concert AVR-1 en av de första förstärkarna med Dolby volume som optimerar ljudnivån mellan olika ingångskällor. Läs mer »

Nya smarta monteringslösningar från CHIEF

CHIEF Manufacturing, branschledande inom monteringslösningar för projektor, skärm och platt-TV, har lanserat en ny serie av Short Throw projektorstativ. Serien består av flera olika varianter av stativ och passar till de flesta projektormodellerna på marknaden (upp till 11 kg). Precis som tidigare modeller är stativen robusta, snabba och enkla att installera. Exempel på detta är den smidiga kabelhanteringen och en enkel inställning av olika finjusteringar.  Stativen har ett justerbart avstånd till väggen och de dubbelankrade fästena är dessutom justerbara i sidled. För en smidig installation ingår CHIEF:s nya universalfäste, RSMAUS, med mikrojustering och säkerhetslås till alla stativen.

Short Throw-teknikenhar en mängd med fördelar och användningsområden. För platser där utrymmena är begränsade men där en stor bild ändå är önskvärt är Short Throw det perfekta alternativet. Tack vare denna teknik kan tex en 100 tums bild projicera på ett så nära håll som 1,5 m. Vid presentationer och föreläsningar kan projektorn därför stå mycket nära projektorduken och åhörarna slipper därmed irriterande skuggor från presentatören. Andra användningsområden kan vara hemmabio och TV/dataspel. Ett par projektorer att rekommendera är Mitsubishis WD-500ST och XD-500ST, men du hittar även vidvinkliga modeller i projectiondesigns sortiment.

Projektorfästen för alla storlekar

Som ett alternativ till ovanstående stativ har CHIEF även lanserat en serie nättare projektorfästen anpassade till de mindre projektorerna på marknaden. RSA och RSMA är namnet på de nya fästena och trots det lilla formatet har de varken tappat kvalitet eller funktionalitet. Nu ingår även SLBU universalsläde med snabbfäste för en snabbare och smidigare montering.

Nya produkter från Crestron

Inom kort kommer Crestrons nya fjärrkontroll, TPMC-3X ,avsedd för ditt hem eller konferensanläggning ut på marknaden. Förrutom en förbättrad funktionalitet och fler laddstativ som tillbehör har den dessutom en tilltalande design för den skandinaviska marknaden.

Håll även ögonen öppna efter Crestrons nya laddställ för infällnad i vägg, DSW, anpassat till den populära panelen TPS-6X. Laddstället finns färgerna: vit, blank svart och matt svart.

UTP switchen med full duplex

Magenta Research nya UTP switch, Mondo Matrix III, bygger på den stora framgången av föregångaren och den tidigare modellen Mondo Matrix II. Bland de nya funktionerna hittar vi en full duplex RS232. Detta innebär en tvåvägs kommunikation med varje enskild skärm i systemet. Ett perfekt alternativ vid större digital signage projekt där varje skärm ska styras separat. Switchen är uppskalningsbar från 16X16 till 256X512 och gör det möjligt att via en UTP kabel förlänga en 1920X1200 upplösning upp till 609 m. Den är kompatibel med samtliga av Magentas övriga Multiview produkter och fullt styrbar via RS232.

Special-Elektronik på easyFairs Elmässa

Den 22-23 september kommer vi att ställa ut på EasyFairs Elmässa. En mässan med allt inom installation, el, belysning, tele, data och säkerhet. Vi håller till i monter B01:41 där vi bland annat kommer att visa Crestrons nya moduler i DIN format. Hoppas att vi ses där!

Hämta ditt kostnadsfria entrékort redan idag så slipper du lägga värdefull tid på köande och registrering. Klicka här »

Lycklig IPOD vinnare

Jörgen Johansson från ITM AB var den lyckliga vinnaren av en IPOD Nano 16 GB som lottades ut bland  deltagarna på vårt årliga teknikseminarium. Självklart var Ipoden i färgen Magenta då Magenta Research var arrangör av utlottningen.

 

Hälsningar,
Special-Elektronik AB